In FocusTop News

Jost Group ar putea scăpa de urmărirea penală pentru dumping social și trafic de persoane

În decembrie, Jost Group ar putea scăpa de dosarul în care este învinuită de dumping social și trafic de persoane, anchetă care a măcinat compania aproape șapte ani.

Potrivit presei din Belgia, Jost Group ar fi ajuns la un înțelegere cu Parchetul Federal în dosarul în care compania este urmărită penal pentru dumping social și fraudă.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Mai exact, cel mai mare transportator de marfă din Valonia și al treilea ca mărime din Belgia ar urma să plătească suma de 30 de milioane de euro, din care 27 de milioane direct la asigurările sociale, lucru confirmat presei de Parchetul federal din Belgia.

În plus, proprietarul companiei și doi dintre cei mai apropiați colaboratori ai săi, ar urma să fie condamnați la 6 luni de închisoare cu suspendare. Această sancțiune ar veni ca urmare a recunoașterii vinovăției din partea lor cu privire acuzația de trafic de persoane.

Compania de transport valonă și filialele sale din România și Slovacia se află în centrul unei anchete penale privind dumpingul social și traficul de persoane din 2015. Jost, o companie cu o cifră de afaceri de 350 de milioane de euro, este urmărită penal pentru utilizarea în mod regulat a șoferilor est-europeni, inclusiv în jur de 900 de șoferi români, angajați pe contracte de muncă în țările lor de origine, dar care își desfășurau activitatea exclusiv în Europa de Vest și Centrală, cu scopul de a ocoli plata contribuțiilor sociale în Belgia.

VEZI ȘI: Toate cardurile de control tahograf ale autorităților din Franța au expirat

Roland Jost nu a comentat pe marginea înțelegerii, însă o purtătoare de cuvânt a companiei a declarat că procesul nu este încă finalizat. Pentru o decizie definitivă, camera de consiliu a instanței competente de pe lângă Tribunalul din Liège trebuie să se pronunțe. Potrivit presei, acest lucru s-ar putea întâmpla în decembrie.

Jost Group a fost trimisă în judecată în martie 2019, după patru ani de anchetă.

În timpul anchetei începută în 2015, proprietarul companiei și directorul financiar al acesteia au fost arestați preventiv în decembrie 2017. De asemenea, în primăvara lui 2019, procurorii federali au sechestrat mai multe camioane ale companiei ca garanție pentru o presupusă evaziune fiscală de zeci de milioane de euro. Atunci, Jost Group a plătit un depozit de 7 milioane de euro pentru a putea ridica sechestrul.

Compania valonă are filiale în nouă țări europene, fiind prezentă și în Tunisia. Aceasta deține o flotă de 1.500 de capete tractor, 3.000 de remorci și are aproximativ 2.800 de angajați.

Din aceeași categorie...

Back to top button