Jumbo livrează în sudul Olandei cu primul camion DAF CF Electric

Jumbo livrează în sudul Olandei cu primul camion DAF CF Electric
Primul camion DAF CF Electric va fi utilizat de lanțul de supermarketuri olandez Jumbo în cadrul operațiunilor de distribuție locală din Olanda.

Utilizarea primului camion DAF CF Electric în operațiuni zilnice de transport reprezintă o bornă importantă pentru producătorul olandez de camioane DAF, VDL și Jumbo.

Jumbo livrează în sudul Olandei cu primul camion DAF CF Electric

Livrarea primului DAF CF Electric marchează începutul unei serii de teste pe termen lung în operațiuni zilnice de transport, utilizând atât camioane complet electrice, cât și hibride.

Dezvoltat în joint venture cu cei de la VDL Groep, camionul DAF CF Electric este bazat pe modelul DAF CF convențional și va fi utilizat de Jumbo pentru a livra marfa în supermarketurile sale din sudul Olandei.

Camionul este un autotractor 4×2 dezvoltat pentru transport pe distanțe lungi cu greutatea maximă autorizată de 37 de tone în zone urbane, pentru care remorcile cu o singură axă sau cu axă dublă sunt standard.

DAF CF Electric este propulsat de un motor electric de 210 kW, alimentat de un pachet de baterii litiu-ion cu o capacitate totală de 170 kWh. Bateria are o caracteristică de încărcare rapidă de 30 de minute, iar o încărcare completă durează doar 1.5 ore.

VEZI ȘI: HAVI Spania reduce emisiile de CO2 din lanțul de aprovizionare McDonald’s folosind camioane cu gaz

Camionul are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri, ceea ce îl face adecvat pentru transportul de mare volum în segmentul de distribuției urbană.

Camioane electrice pentru zone urbane
Sectorul de transport este pe cale să sufere o transformare majoră, având în vedere că vehiculele comerciale electrice (camioane, van-uri) reprezintă soluția firească în sectorul de distribuție în zonele urbane.

Sigur, nu în acest an sau anul viitor, dar cu siguranță în viitorul apropiat.

Proiectul dintre DAF și Jumbo va permite producătorului olandez de camioane să culeagă date importante și experiență, atât în ceea ce privește tehnologia, cât și aspectele operaționale. Ulterior, toate aceste date vor fi utilizate în producția seriei finale de camioane DAF CF Electric.

Emisii zero și zgomot redus
Proiectul pune Jumbo, DAF și VDL în fruntea acțiunilor de dezvoltare a transportului fără emisii și de reducere a nivelului de zgomot. De altfel, DAF și VDL se bazează pe faptul că utilizarea camioanelor electrice în zone urbane va fi obligatorie pe viitor.

Camionul DAF CF Electric este dotat cu tehnologia E-Power de la VDL, oferind transportatorilor soluția ideală pentru nevoile lor. De asemenea, reprezintă un pas important în ceea ce privește sustenabilitatea transportul și distribuția mărfurilor.

Camionul electric a celor de la DAF este capabil să livreze pe o rază de aproximativ 50 de kilometri (autonomie aprox. 100 km), cu emisii locale zero și cu poluare fonică minimă.

O stație de încărcare pentru încărcarea camionului a fost instalată la centrul de distribuție Jumbo din Veghel.

V-Storage, un joint venture între VDL Groep și Scholt Energy Control, colaborează cu TNO pentru a evalua dacă pot fi montate panouri solare pentru alimentarea stației de încărcare.

DAF CF Electric — Specificații tehnice
Masa proprie: 9.700 kg
Motor electric: 210 kW
Cuplu maxim: 2.000 Nm
Capacitatea bateriei: 170 kW
Autonomie cu baterie 100% încprcată: 100 km
Timp de încărcare rapidă a baterie: 30 minute
Timp de încărcare completă a bateriei: 1.5 ore

Follow #infotrucker