Camioane

Kamaz 54907 Continent, moștenirea celor 50 de ani de producție

La aniversarea a 50 de ani de existență, în 2019, producătorul rus de autocamioane din Naberezhnye Chelny a prezenta un camion semi-autonom denumit, Kamaz 54907 Continent.

Bazat pe cabina lui Mercedes-Benz Actros, prototipul Kamaz 54907 Continent este echipat cu o mulțime de tehnologii moderne.

Kamaz 54907 Continent, moștenirea celor 50 de ani de producție

La interior, 54907 Continent dispune de un sistem de infotainment cu ecran de 16 inch integrat în consola centrală, un instrumentar digital de bord și chiar și un volan care dispune de un display generos.

Conform oficialilor Kamaz, camionul poate schimba benzile în mod autonom, iar în locul rezervorului suplimentar a fost integrat un motor electric și un pachet de baterii. Sistemul electric ajută sistemul general de propulsie, iar oficialii Kamaz spun că 54907 Continent va consuma doar 25 de litri/100 de kilometri, o valoare cu 17% mai mică față de versiunile normale.

La interior, șoferii vor găsi un cuptor cu microunde, un frigider, o plită, o chiuvetă și chiar și un pat acționat electric. Totodată, la interior, camionul oferă și o mulțime de spații de depozitare pentru toate obiectele șoferilor, astfel încât viața acestora să fie una ceva mai ușoară.

VEZI ȘI: Din octombrie, camioanele peste 12 tone nu mai pot intra în Londra fără autorizație de siguranță

Spre deosebire de vechea generație (54901), noul 54907 Continent va fi echipat cu faruri Matrix cu LED, camere video în locul oglinzilor retrovizoare convenționale, o cabină mai generoasă cu 900 de mm, un radar, un lidar, vedere artificială și sisteme noi de comunicație.

Pentru moment, camionul Kamaz 54907 Continent rămâne la stadiul de prototip, însă în scurt timp acesta va primi și o versiune de serie care să înlocuiască actualul 54901.

Din aceeași categorie...

Back to top button