Kamaz Master pregătită să câștige un nou trofeu în Dakar 2019

Kamaz Master pregătită să câștige un nou trofeu în Dakar 2019
Echipa Kamaz Master este pregătită să cucerească un nou trofeu în Dakar 2019, cel mai dur rally raid din lume.

Pentru a 11-a oară organizat pe pământ sud-american, ediția cu numărul 41 a Dakar Rally va debuta pe 6 ianuarie 2019 la Lima, iar echipa Kamaz Master este pregătită să ia cu asalt dunele de nisip peruviene.

Kamaz Master pregătită să câștige un nou trofeu în Dakar 2019

În 2019, Dakar Rally se va desfășura integral în Peru, iar concurenții vor avea de parcurs un traseu de 5000 de km împărțit în 10 etape, ziua de repaus fiind programată pe 12 ianuarie la Arequipa. Finalul Dakar 2019 va fi tot la Lima, pe 17 ianuarie.

În total, la Dakar 2019 vor fi 334 de concurenți din 61 de țări, dintre care 41 sunt la categoria camioane.

La ediția din acest an, echipa Kamaz Master va participa cu 4 camioane de curse complet noi.

Datorită modificărilor aduse în regulamentul competiției în 2019, care limitează numărul maxim de motoare din categoria camioanelor de 13 litri, echipa a trebuit să reproiecteze noul camion, care înglobează tehnologie de vârf și o experiență de 30 de ani în ceea ce privește performanțele în raliurile off-road.

În noul camion, care a ieșit pe poarta uzinei în mai 2018 și a primit codul Kamaz 43509, este instalat un motor cu șase cilindri în linie.

Noul regulament a determinat modificări semnificative ale designului camionului, astfel că, noul camion este mult mai agresiv și robust ca generația anterioară.

Kamaz Master pregătită să câștige un nou trofeu în Dakar 2019

În plus, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Kamaz Master, noul camion de competiție a fost prezentat astfel încât să sublinieze eficiența tehnologică a noii linii sportive și să marcheze dezvoltarea tendințelor tehnologiilor moderne.

VEZI ȘI: Renault Trucks și echipa MKR pregătite de Dakar 2019

Începând cu 6 ianuarie, piloții Kamaz Master trebuie să apere trofeul câștigat în 2018, în fața unor oponenți puternici.

În mod tradițional, este de așteptat o luptă la categoria camioanelor cu oponenții tradiționali IVECO, Tatra, Renault Trucks, MAZ și Liaz.

Echipa lui Gerard De Rooy vine la Dakar 2019 cu forțe proaspete, fiind decisă să plece acasă cu trofeul. De asemenea, echipajele echipei MKR și Renault Trucks conduse de Martin Van Den Brink vor lupta pentru locurile de podium.

Echipa cehă Tatra Instaforex Loprais Team, formată din Aleš Loprais și Martin Kolomy, pilot Tatra Buggyra Racing va fi o rivală puternică pentru piloții Kamaz în Dakar 2019.

Peste 450.000 de km parcurși în rally raid-uri
Din 1988, camioanele Kamaz au parcurs aproximativ 470.000 kilometri în toate rally raid-urile la care a participat, echivalentul a 12 călătorii în jurul Lumii.

La diferite momente, în diferite competiții, camioanele Kamaz au fost conduse de 28 de piloți, dintre care 6 piloți activi.

În total, în atelierul echipei Kamaz Master au fost construite 54 de camioane de curse și au fost create 17 generații (modele) de cam

Follow #infotrucker