Dakar RallyTop News

KAMAZ Master și-a prezentat noul camion de competiție

Recent, cei de la KAMAZ Master au prezentat noul camion de competiție, care integrează întreaga experiență acumulată de multipla campioană în Dakar Rally, cel mai dur rally-raid din lume.

Noul camion de competiție KAMAZ-435091 (K5) este echipat cu un motor diesel de 13 litri cu șase cilindri supraalimentat și cu răcire intermediară. În ceea ce privește frânarea, aceasta este realizată de un mecanism cu tamburi.

KAMAZ Master și-a prezentat noul camion de competiție

Capacitatea rezervorului de combustibil este de 1000 de litri.

Jantele sunt din duraluminiu cu sistem de control al presiunii și sunt echipate cu anvelope Goodyear ORD 375/90 R 22,5.

Camionul are o lungime totală de 6900 mm, înălțime de 3300 mm și o lățime de 2550 mm. Greutatea totală a camionului este de 10200 kg. Acesta este configurat 4×4 și poate dezvolta viteze de până la 163 km/h.

VEZI ȘI: Noi detalii despre cabinele DAF XF, XG și XG+ (FOTO)

Noul design al cabinei va deveni parte a programului de marketing a fabricii pentru promovarea unei noi game de camioane KAMAZ pe piața internă și internațională.

Conform lui Sergey Savostin, în timpul dezvoltării și proiectării noului camion de competiție, proiectanții și inginerii au avut în vedere o schimbare probabilă adusă de FIA, în 2022, regulamentului tehnic al Campionatului Mondial de raliuri off-road.

Aceste actualizări de regulament se fac o dată la 5-7 ani, iar implementarea lor implică echipe dedicate și costuri financiare semnificative.

După prezentare, noul camion va merge la Omsk pentru a lua startul în Silk Road Rally 2021. Acesta va fi pilotat de Dmitry Sotnikov, campionul în exercițiu al Dakar Rally.

Din aceeași categorie...

Back to top button