Dakar RallyȘtiri

Karginov își trece în cont o nouă victorie de etapă în Dakar Rally 2020

A 6-a etapă din Dakar Rally 2020 a adus bucurie și tristețe în cadrul echipei Kamaz-Master, după victoria de etapă a lui Andrey Karginov și abandonul lui Eduard Nikolaev, câștigătorului ultimelor trei ediții Dakar Rally.

Etapa a șasea a fost câștigată de același Andrey Karginov, rusul care s-a impus și în a treia etapă a Dakar Rally 2020. Este al doilea pilot al ediției curente care a obținut până în acest moment două victorii de etapă.

Karginov își trece în cont o nouă victorie de etapă în Dakar Rally 2020

Pe locul secund al zieli a încheiat Anton Shibalov, coechipierul lui Karginov de la Kamaz. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de belarusul Siarhei Viazovich, pilot care concurează pentru MAZ-Sportauto.

În urma rezultatelor de astăzi, Andrey Karginov își consolidează poziția de lider în clasamentul general provizoriu, acesta având un avans de 19 minute și 14 secunde în fața coechipierului Anton Shibalov. Pe poziția a treia a clasamentului general provizoriu se aflăa Siarhei Viazovich, în timp ce cehul Ales Loprais a urcat până pe locul al patrulea în ierarhia generală.

VEZI ȘI: Dmitry Sotnikov se impune în etapa a cincea a Dakar Rally 2020

Ziua a șasea a Dakar Rally 2020 nu a fost una fericită pentru Eduard Nikolaev, câștigător al ultimelor trei ediții Dakar Rally fiind nevoit să abandoneze ca urmare a problemelor mecanice grave apărute. Astfel, ediția din acest an a Dakar Rally va avea un nou „Prinț al dunelor”.

Pentru mâine, 11 ianuarie, organizatorii au pregătit o zi de odihnă, urmând ca echipajele angrenate în Dakar Rally 2020 să revină duminică, 12 ianuarie, pe probele speciale. Etapa a șaptea este programată între Riyadh și Wadi Al Dawasir și măsoară 741 de kilometri.

Foto – RedBullContentPool

Din aceeași categorie...

Back to top button