Bus

Karsan a ajuns la 238 de autobuze electrice livrate în România

Producătorul turc de autobuze Karsan continuă să își consolideze prezența cu modele electrice în România, una dintre principalele sale piețe țintă.

Karsan, care dezvoltă cele mai populare modele din Europa cu viziunea de a fi „Cu un pas înainte în viitorul mobilității”, își extinde parcul de autobuze electrice din România prin adăugarea a șase locații la cele 22 actuale la sfârșitul anului.

Producătorul turc Karsan, care anterior a câștigat contracte pentru livrarea a 36 de autobuze electrice e-ATA către Satu Mare, Câmpulung, Horezu, Tecuci și Petroșani, va furniza alte 25 de autobuze electrice e-ATA de 10 metri pentru transportul public din Iași.

Toate cele 61 de autobuze electricevor fi livrate la sfârșitul anului.

Am exportat pentru prima dată Karsan e-ATA electric născut în România în 2022. Începând de astăzi, flota noastră de vehicule electrice din România a ajuns la 238 de unități. Interesul puternic pentru produsele Karsan este foarte satisfăcător, deoarece suntem unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice care operează pe piața românească, Okan Baș, CEO al Karsan.

e-ATA oferă o flexibilitate avansată în multe domenii, de la tehnologiile bateriilor la capacitatea de transport.

e-ATA poate fi configurat cu diferite pachete de baterii de la 150 kWh la 600 kWh și poate avea o autonomie de până la 450 de kilometri în condiții reale de utilizare. În plus, datorită tehnologiei de încărcare rapidă, poate fi încărcat timp de una până la patru ore, în funcție de dimensiunea pachetului de baterii.

VEZI ȘI: Noi sisteme de asistență și de propulsie Daimler Buses

Motoarele electrice integrate în butucul roților oferă o putere maximă de 250 kW și un cuplu de 22.000 Nm pentru versiunile de 10 și 12 metri, permițând autobuzului să urce fără probleme cele mai abrupte rampe. Pentru versiunea de 18 metri, puterea maximă de 500 kW arată performanțe depline chiar și la capacitatea maximă de pasageri.

Adaptat pentru toate tipurile de orașe, autobuzul electric e-ATA se remarcă, de asemenea, prin designul exterior atrăgător și interiorul funcțional, oferind pasagerilor un interior cu podea complet joasă, pentru mai mult spațiu liber pentru mișcare.

Deși oferă o autonomie mare, e-ATA nu face compromisuri în ceea ce privește capacitatea de transport de pasageri. Versiunile de 10, 12 și 18 metri pot transporta 79, peste 89 și, respectiv, peste 135 de pasageri, în funcție de pachetul de baterii preferat.

Din aceeași categorie...

Back to top button