Bus

Karsan a lansat gama de autobuze electrice e-ATA

Producătorul turc de autobuze Karsan a lansat noua serie de autobuze electrice e-ATA, cu modele de 10, 12 și 18 metri lungime.

Noile modele se alătură în gamă autobuzelor electrice deja existente: Jest Electric (6 metri lungime) și Atak Electric (8 metri). Astfel, Karsan devine primul producător din Europa cu o gamă completă de autobuze electrice, între 6 și 18 metri lungime.

Karsan a lansat gama de autobuze electrice e-ATA

Noile modele Karsan e-ATA au doar versiuni electrice. Ele pot fi configurate cu 7 pachete diferite de baterii, cu o capacitate cuprinsă între 150 kWh și 600 kWh. Autonomia versiunii de 12 metri lungime ajunge până la 450 km. Bateriile pot fi încărcate într-o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore.

Noile modele sunt gata de producția de serie. Prima comandă pentru noile autobuze e-ATA, versiunea de 10 metri lungime, a venit din nou din România, din Slatina. Primele 10 autobuze vor fi livrate în luna decembrie.

De asemenea, Karsan a semnat acorduri pentru 56 de modele articulate e-ATA, care vor ajunge în alte două orașe din România, în 2022.

VEZI ȘI: Acesta este primul autobuz autobom care va circula în România (VIDEO)

Karsan a anunțat modificări și în restul gamei sale de autobuze electrice. Astfel, modelele Jest Electric și Atak Electric vor fi redenumite e-Jest și e-Atak.

Modelul e-ATA de 10 metri lungime are o capacitate de 90 de pasageri și baterii de până la 300 kWh. Cel de 12 metri poate găzdui peste 100 de pasageri și o baterie de maxim 450 kWh. În ambele cazuri, motorul electric are o putere de vârf de 250 kW.

Versiunea e-ATA de 18 metri lungime are capacitate de peste 150 de pasageri. Bateria poate avea până la 600 kWh, iar puterea maximă este de 500 kW.

Noile autobuze dispun de un sistem de camere video în locul oglinzilor clasice, avertizare la coliziune și pentru părăsirea benzii. Mai multe detalii tehnice pot fi găsite aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button