Bus

Karsan a livrat 12 autobuzele electrice articulate e-ATA Electric la Braşov

Karsan a livrat 12 autobuze electrice articulate e-ATA Electric de 18 metri la Braşov, comandate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Managementului Public din România.

Această livrare face parte din cel mai mare contract de export de autobuze electrice din Turcia, evaluat la 35 de milioane de euro. Contractul cu MDRMP mai cuprinde livrarea a 44 de autobuze electrice e-ATA la Timișoara.

Karsan a livrat 12 autobuzele electrice articulate e-ATA Electric la Braşov

”România s-a adaptat foarte repede la transformarea electrică în ceea ce privește transportul public. Susținem acest ritm și nevoile României de vehicule eficiente de transport public cu produsele noastre electrice de înaltă tehnologie. Dinamica mărcii Karsan este foarte în concordanță cu dinamica României în ceea ce privește adaptarea rapidă la transformarea tehnologică”, a declarat Okan Baş, CEO al Karsan.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

De asemenea, Karsan instalează un total de 75 de stații de încărcare Ekoenergetyka în România. În Timișoara vor fi instalate 44 de încărcătoare lente și 15 încărcătoare cu pantograf. La Brașov vor fi instalate 12 încărcătoare lente la depou și 4 încărcătoare rapide pe traseu.

Producătorul Karsan va fi responsabil pentru întreținerea și operațiunile de garaj pentru autobuzele electrice timp de șase ani. Se preconizează că fiecare autobuz va reduce emisiile de CO2 cu 681 de tone pe an.

Din aceeași categorie...

Back to top button