Karsan va dezvolta primul său autobuz electric autonom

Karsan va dezvolta primul său autobuz electric autonom
Karsan, producătorul turc de autobuze, a anunțat că va demara o serie proiecte noi, iar unul dintre acestea face referire la un viitor autobuz electric autonom.

Viitorul autobuz electric autonom va avea la bază versiunea Atak Electric, cel mai mare vehicul de acest gen din portofoliul Karsan.

Karsan va dezvolta primul său autobuz electric autonom

„Așa cum probabil știți, suntem singurul producător din Turcia care a lansat două autobuze electrice într-un singur an. La Karsan continuăm să lucrăm pentru viitor. Iar acum acordăm o atenție deosebită autobuzului electric autonom. Acest segment se identifică cu brand-ul nostru. Suntem foarte încântați că am făcut acești pași și sperăm ca până la finalul anului să avem un produs viabil”, a declarat Okan Bas, CEO-ul Karsan.

VEZI ȘI: Dancer Bus, primul autobuz electric dezvoltat integral în Lituania

Proiectul a fost demarat deja de divizia de cercetare și dezvoltare din cadrul companiei, iar turcii spun că vor integra un sistem autonom de conducere de nivel 4 (nivelul 5 este cel complet autonom în care nu mai sunt necesare intervențiile sau supravegherea umană).

Software-ul pentru sistemul autonom a fost dezvoltat de Adastec Corp și folosește arhitectura producătorului turc. Conform oficialilor Karsan, în perioada următoarele luni vor fi demarate procesele de testare și validare, acestea urmând să fie încheiate până la finalul anului curent.

În aceste condiții, turcii speră ca primul exemplar Atak Electric autonom să fie gata până în 2021.

Karsan va dezvolta primul său autobuz electric autonom

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.