Bus

Karsan va livra 10 autobuze electrice Atak la Mangalia

Producătorul turc Karsan a câștigat o licitație organizată de municipalitatea din Mangalia și a semnat un contract pentru livrarea a 10 autobuze Atak Electric.

Contractul a fost semnat între Primăria Mangalia și Anadolu Automobil, dealerul Karsan în România. Cele 10 autobuze Atak Electric vor fi livrate în acest an, în două tranșe, în lunile iulie și septembrie.

Karsan va livra 10 autobuze electrice Atak la Mangalia

După livrare, numărul de autobuze Karsan care operează pe piața din România va crește la 120. ”Karsan își propune să devină un jucător global în segmentul autobuzelor electrice. Suntem fericiți să ne continuăm creșterea pe piața din România”, a declarat Okan Baş, CEO al Karsan.

VEZI ȘI: Filtre de particule antivirale MAN Genuine pentru autobuze și autocare

Karsan Atak Electric este un autobuz din clasa de 8 metri lungime, cu o capacitate de până la 52 de pasageri. Modelul este disponibil cu două configurații ale scaunelor: 18+4 și 21+4. Motorul electric dezvoltă 230 kW și un cuplu impresionant de 2.500 Nm.

Autobuzul dispune de 5 pachete de baterii de câte 44 kWh, dezvoltate de BMW. Capacitatea totală de 220 kWh este suficientă pentru o autonomie de 300 km.

Bateriile pot fi încărcate în 5 ore la curent alternativ și în 3 ore cu încărcătoare rapide de curent continuu. În plus, sistemul de recuperare a energiei la frânare prelungește autonomia cu până la 25%.

Din aceeași categorie...

Back to top button