Bus

Karsan va livra 30 de autobuze electrice e-Jest în Sofia

Karsan, unul dintre cei mai importanți producători europeni de autobuze electrice, continua creșterea în Europa cu livrarea a 30 de unități e-Jest în Sofia.

Karsan a semnat un contract cu Stolichen Avtotransport, operatorul de transport public din Sofia, pentru livrarea a 30 de unități de microbuze e-JEST, cea mai mare de autobuze electrice compacte de până acum în Bulgaria, prin intermediul dealerului bulgar BulBus.

Karsan va livra 30 de autobuze electrice e-Jest în Sofia

Producătorul turc intenționează să livreze toate cele 30 de unități e-JEST în 2022. Pe de altă parte, municipalitatea din Sofia intenționează să își extindă serviciile de transport ecologic prin punerea în funcțiune a acestor 30 de vehicule electrice pentru utilizarea în transportul public până la sfârșitul anului.

Astfel, Bulgaria calcă pe urmele Franței, României, Portugaliei și Germaniei, unde Karsan a vândut cele mai multe autobuze electrice e-Jest de 6 metri.

O cotă de piață semnificativă în Bulgaria

„În 2021, am livrat deja 4 unități e-JEST la Dobrich, Bulgaria. Cu acest proiect, vom crește mai puternic aici, în Bulgaria, și vom ajunge la un parc de vehicule electrice de 34 de unități până la sfârșitul lui 2022”, spune Okan Baș. Anul trecut, Karsan a livrat în Bulgaria un total de 65 de unități de autobuze urbane de mici dimensiuni între 3,5 și 8 tone.

„Am făcut deja un pas foarte important prin câștigarea licitației pentru 30 de microbuze electrice în Sofia. La Karsan, credem că vom controla o parte semnificativă a pieței bulgare de autobuze compacte în 2022”, mai spune Baș.

e-JEST: autonomie de până la 210 km

Karsan e-Jest vine cu o manevrabilitate ridicată și un confort crescut pentru pasageri, grație sistemului de suspensie independentă pe toate roțile. Modelul este echipat cu un motor electric BMW i care dezvoltă 170 CP și un cuplu de 290 Nm, alimentat de un pachet de baterii de 44 sau 88 kWh, de asemenea produse de BMW.

Oferind cele mai bune performanțe din clasa autobuzelor de 6 metri, cu o autonomie de până la 210 km, autobuzul urban de mici dimensiuni e-JEST se mândrește cu un sistem de frânare regenerativă care asigură recuperarea energiei, permițând acumulatorilor să se reîncarce cu o rată de 25%. Postul șoferului este echipat cu ecran multimedia tactil de 10,1 inch, un tablou de bord complet digital, pornire fără cheie și porturi USB, precum și cu o infrastructură opțională compatibilă Wi-Fi.

Karsan e-JEST, numărul unu în Europa

Karsan e-JEST a reușit să câștige o cotă de piață de 24% din clasa sa în Europa în 2019, primul an de la lansare, și a reușit să devină cel mai bine vândut model din clasa sa în 2020, ajungând la o cotă de piață de 43% în 2020. Potrivit raportului din 2021 privind piața europeană a autobuze urbane de mici dimensiuni care acoperă clasa de 3,5 – 8 tone, publicat de Wim Chatrou – CME Solutions, modelul ecologic, e-Jest și-a consolidat și mai mult succesul din 2021, ajungând la o cotă de piață în Europa de 51,2%, devenind astfel marca lider în clasa sa doi ani la rând.

Modelul Karsan e-Jest își continuă tendința de creștere cu acorduri importante semnate în 2022. Producătorul din Bursa își propune să se dezvolte în continuare cu viziunea sa asupra unui viitor electric. „Ne-am dublat exporturile în 2021, față de anul precedent, și am intrat în 2022 cu același obiectiv de creștere”, spune Okan Baș, CEO al Karsan.

Din aceeași categorie...

Back to top button