Logistica

Kaufland a dezvoltat un palet pliabil din metal care va stabili noi standarde în logistică

Kaufland a dezvoltat un palet pliabil din metal, care va înlocui europalet-ul clasic și va stabili noi standarde în transportul și depozitarea mărfurilor.

Paletul pliabil din metal, care este folosit în fiecare zi de câteva sute de ori de Kaufland în comerțul alimentar pentru transportul și depozitarea mărfurilor, are avantaje ergonomice considerabile pentru angajați în comparație cu europaletii clasici, utilizați până acum.

Kaufland a dezvoltat un palet pliabil din metal care va stabili noi standarde în logistică

Noul palet pliabil dezvoltat de Kaufland ajută compania să-și atingă și planurile legate de sustenabilitate, acesta reducând semnificativ utilizarea foliei de ambalare, ceea ce duce, printre altele, și la scăderea emisiilor de CO₂.

Acest nou palet pliabil din metal cu adevărat inovator ajută la optimizarea întregului proces de logistică, din depozit și până la punctul efectiv de vânzare. Având o durată de viață de peste zece ani, paletul pliabil este mult mai eficient decât europaletul convenționa, mai prietenos cu mediul și mult mai ecologic.

Pe lângă ergonomia îmbunătățită la ambalare și despachetare, pereții laterali stabili pot ajuta la o economie de aproximativ 250 de tone de folie de ambalare anual. În plus, folosind acest nou palet pliabil se poate utiliza și întreaga înălțime de încărcare a camioanelor ceea ce, în comparație cu europaletul clasic contribuie și la reducerea costurile de transport și, implicit, a emisiilor de CO₂.

VEZI ȘI: Vehiculele electrice Daimler au parcurs peste 7 milioane de km

Noul palet pliabil din metal va fi utilizat de Kaufland mai întâi în depozitele logistice și magazinele din Germania și Slovacia urmând ca implementarea să fie făcută succesiv și în celelalte țări unde retailerul este prezent pe piață.

Avantajele paletului pliabil din metal

  • Ergonomie îmbunătățită pentru cei din centrele și depozitele de logistică, dar și pentru angajații magazinului atunci când descarcă marfa
  • Protecție sporită a mărfurilor cu ajutorul unor pereți laterali stabili
  • Mai multă securitate și stabilitate
  • Folosirea cu 50% mai puțină folie de ambalare
  • Volumul de marfă optimizat care contribuie la o eficiență mai mare a transportului

Din aceeași categorie...

Back to top button