Sustenabilitate

Kaunis Iron testează camioane electrice Volvo de 74 de tone

Compania minieră Kaunis Iron va testa în operațiunile sale camioane electrice Volvo cu MTMA în combinație de 74 de tone.

În total, Kaunis Iron vrea să investească 47 de milioane de euro în camioane electrice, pentru a transporta minereul de fier într-o manieră sustenabilă. În prezent, Kaunis transportă minereul pe o distanță de peste 160 km, între Kaunisvaara și Pitkäjärvi, în nordul Suediei, cu camioane diesel Volvo. 30 de semiremorci de 90 de tone circulă non-stop.

Kaunis Iron testează camioane electrice Volvo de 74 de tone

Planurile pentru viitor vizează trecerea la camioane electrice cu baterii, astfel încât operațiunile să fie complet fără emisii de CO2. În iarna lui 2021, un camion Volvo FMX Electric a fost testat în trafic real, rezistând la temperaturile arctice mai mici de -30°C.

”Volvo Trucks are obiective de sustenabilitate foarte ambițioase și suntem foarte fericiți să fim furnizori în acest proiect. Transporturile Kaunis Iron sunt printre cele mai provocatoare aplicații imaginabile, în ce privește greutatea combinațiilor, climatul rece și rata de utilizare. Ca lider de piață în dezvoltarea de vehicule grele electrice, abia așteptăm intensificarea colaborării”, spune Ebba Bergbom Wallin, directorul departamentului de Electromobilitate al Volvo Trucks Suedia.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Proiectul este o colaborare între Kaunis Iron, dealerul Wist Last & Buss și compania de energie Vattenfall, care va furniza infrastructura de încărcare pentru camioanele electrice.

Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor electrice în 2019 și are în prezent 5 modele în producție (5 în Europa și unul în SUA). Compania a vândut până acum peste 2.200 de camioane electrice la nivel global. Obiectivul Volvo Trucks este ca jumătate dintre camioanele vândute în 2030 să fie electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button