Bus

Kendo CNG, un autobuz interurban eficient și prietenos cu mediu

În ultimii ani, producătorul turc Anadolu Isuzu s-a concentrat pe dezvoltarea de noi vehicule prietenoase cu mediul, unul dintre acestea fiind autobuzul interurban Kendo CNG.

Kendo CNG vine în întâmpinarea cererii în creștere de soluții sustenabile pentru transportul urban și interurban de persoane. Modelul nu doar reduce impactul transportului asupra mediului, dar și face călătoriile mai atractive și mai plăcute.

Kendo CNG, un autobuz interurban eficient și prietenos cu mediu

Kendo CNG a fost proiectat și dezvoltat de centrul de cercetare și dezvoltare al Anadolu Isuzu și introdus pe piață în 2020. Până acum, aproape 50 de unități au fost livrate în Europa, dintre care 30 în Franța.

Designul exterior modern și aerodinamic, rezervoarele de CNG bine acoperite, ferestrele mari și luminile de parcare atrag atenția la prima vedere. Kendo a primit media de aur în cadrul ”A’Design Award and Competition”, cea mai mare competiție de design din lume.

Kendo CNG, un autobuz interurban eficient și prietenos cu mediu

De asemenea, autobuzul se află și printre finalistele concursului Sustainable Bus Award 2021, în segmentul de autobuze interurbane. Echipamentele de siguranță, confortul, operarea silențioasă și motorul prietenos cu mediul sunt principalele puncte forte al modelului.

Kendo CNG, un autobuz interurban eficient și prietenos cu mediu

Kendo CNG este echipat cu un motor de 8,9 litri alimentat cu gaz natural comprimat, compatibil și cu biogaz. El dezvoltă 320 CP și un cuplu maxim de 1.356 Nm, fiind cuplat la o transmisie automată ZF EcoLife. Cele cinci rezervoare de CNG au o capacitate totală de 1.520 de litri și sunt compatibile cu duzele de alimentare NGV1 și NGV2.

VEZI ȘI: IVECO BUS va livra 180 de autobuze electrice la Paris

Autobuzul interurban are 13 metri lungime și o platformă semi înălțată, cu o capacitate de 63 de locuri pentru pasageri. Configurația scaunelor poate fi adaptată în funcție de nevoile clienților. Spațiul de bagaje are o capacitate de 7,5 metri cubi.

Kendo CNG, un autobuz interurban eficient și prietenos cu mediu

Față de segmentul autobuzelor, autobuzele Kendo reprezintă o soluție mai economică, cu costuri operaționale reduse pentru operatori și confort satisfăcător pentru pasageri. Echipat cu suspensii pneumatice, Kendo este potrivit atât pentru călătoriile scurte, cât și pentru cele lungi.

Modelul dispune de nuemeroase inovații tehnologice: lumini de semnalizare Dynamic LED, lumini de zi LED, panou de instrumente digital și numeroase sisteme de siguranță: în standard avem retarder, Hill holder, ABS, ASR, EBS, ESC&ESP, iar opțional pot fi comandate AEBS și LDWS.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button