ȘtiriTehnologie

Continental transformă telefonul mobil într-o cheie de acces în camion

Șoferii pot deschide acum camionul cu ajutorul soluției Key as a Service de la Continental, care transformă telefonul mobil într-o cheie de acces.

Continental oferă de acum soluția Key as a Service, disponibilă pentru mașini mici, dar și pentru vehicule comerciale, care transformă transformă telefonul mobil într-o cheie de acces în vehicul prin intermediul unei conecțiuni Bluetooth.

Continental transformă telefonul mobil într-o cheie de acces în camion

În momentul în care șoferul se află pe o rază de 40 de metri față de vehiculul său poate să inițieze conecțiunea dintre aplicația instalată pe telefon și camion, prin intermediul Bluetooth.

În momentul în care se confirmă cheia virtuală și telefonul se împerechează cu sistemul de mașină, șoferul poate deschide camionul și poate să pornească motorul. Alternativ, sistemul poate funcționa prin intermediul unei conecțiuni Bluetooth independente sau un de tipul NFC (NFC = Near Field Communication).

O cheie fizică are dezavantajul că nu este tot timpul acolo unde e nevoie. Și asta se aplică și șoferilor de camion sau autocare, dar este și o soluție practică pentru cei care împart același vehicul cu care trebuie să facă livrări sau în centrele de închiriat mașini.

Cu platforma Key as a Service Plattform de la Continental cheia normală nu mai trebuie predată fizic de la un șofer la altul. Prin intermediul aplicației instalată pe telefonul mobil se poate deschide camionul fără probleme, iar avantajele sunt multiple.

Schimbul de chei între doi șoferi se face mult mai eficient, fără timpi de așteptare. Schimbul este perfect sigur și numărul de contacte este minim.

VEZI ȘI: Oatly și Einride fac echipă pentru dezvoltarea transportului durabil în Suedia

Mecanicii pot interveni la mașină fără să fie prezent șoferul, reperațiile sau orice alte intervenții putând fi făcute în perioada de odihnă a șoferului. Cei care închiriază vehicule comerciale pot preda mașina indiferent de programul de la birou.

Se pot seta drepturi pentru mai mulți șoferi pentru același vehicul și se pot scoate din sistem persoanele care nu mai sunt autorizate să conducă mașina.

Sistemul se instalează extrem de ușor și poate fi folosit imediat.

Indiferent că vorbim de o mașină mică sau un camion de 40 de tone, instalarea sistemului se face cu ajutorul unor module hardware ACCM sau ACCM+ (Access & Connected Car Module). Dacă la sistemul ACCM este folosit transponderul original al cheii secundare, la sistemul ACCM+ se utilizează Remote Cloud Key de la Continental, în acest caz nemaifiind nevoie de nicio cheie fizică nici măcar pentru autorizare.

Indiferent de varianta aleasă, cele două sisteme se montează rapid pe orice tip de mașină, iar accesul se face cu ajutorul unei aplicații instalată pe telefonul mobil.

Continental nu este singura companiei de tehnologie care a dezvoltat o astfel de soluție, germanii de la Bosch având și o soluție similară, denumită Perfectly Keyless.

Din aceeași categorie...

Back to top button