Top NewsTruck Racing

Kiss și Albacete au obținut primele victorii din Goodyear FIA ETRC 2022

Norbert Kiss (MAN) și Antonio Albacete (MAN) și-au împărțit victoriile în primele două curse din noul sezon Goodyear FIA ETRC, care a debutat pe circuitul din Misano.

Acțiunea din Goodyear FIA ETRC și fanii acestei competiții au revenit în acest weekend, odată cu debutul noului sezon pe circuitul din Misano, Italia.

Kiss și Albacete au obținut primele victorii din Goodyear FIA ETRC 2022

Campionul în exercițiu Norbert Kiss (MAN) s-a impus în prima cursă, obținând cea de-a 64-a victorie din carieră, în timp ce veteranul Antonio Albacete (MAN) a obținut victoria în cea de-a doua cursă de la Misano.

Kiss a obținut și primul pole position al sezonului. A fost o luptă strânsă cu Jochen Hahn, sextuplul campion, la doar 0,051 secunde de timpul de 2:02,859 stabilit de Kiss.

Prima cursă a sezonului

Prima cursă a sezonului 2022 a avut un start strâns, cu un Jochen Hahn la mai puțin de o jumătate de secundă de Norbert Kiss, care a plecat din pole position. Kiss și Hahn s-au desprins de restul plutonului, trecând linia de sosire cu cinci secunde în fața lui Sascha Lenz (MAN), care a terminat pe locul trei, după ce a reușit să treacă de Antonio Albacete (MAN), care a avut un start prost, și Adam Lecko pe care l-a presat timp de câteva tururi.

Kiss și Albacete au obținut primele victorii din Goodyear FIA ETRC 2022

Victoria din a doua cursă a etapei a fost obținută de veteranul Antonio Albacete, după ce la jumătatea cursei a reușit să treacă de René Reinert. Pilotul german a făcut o cursă grozavă și a reușit să-și apere poziția în prima jumătate a celor 12 tururi, dar ritmul impus de Albacete a fost mult prea ridicat pentru a putea să-l țină în spate.

Duelul dintre Halm și Calvet l-a ajutat pe Albacete

Startul a fost curat pentru cea mai mare parte a grilei, cu un Reinert care părea că va dispărea în fața plutonului, mai ales după incidentul de cursă dintre Steffi Halm și Téo Calvet. Calvet, care a plecat de pe a treia poziție a grilei, a încercat o manevră de depășire pe interiorul virajului 4, dar s-a depășit pe sine, intrând direct în partea laterală a lui Halm.

VEZI ȘI: Comenzi record de camioane Scania din partea Napolitrans și Gruber Logistics

Ambele camioane au continuat, după ce au suferit avarii, dar Halm a pierdut cel mai mult, coborând pe locul șapte, în timp ce Calvet a rămas pe locul patru. Francezul a primit o penalizare de cinci secunde pentru că a provocat o coliziune, ceea ce a făcut ca această cursă să fie una de limitare a pagubelor pentru tânărul pilot, în loc să caute al doilea podium la general.

Kiss și Albacete au obținut primele victorii din Goodyear FIA ETRC 2022

Datorită incidentului, atât Albacete, cât și Sascha Lenz au recuperat poziții, regăsindu-se pe podium la finalul primului tur. Încet, dar sigur, cei doi l-au presat pe Reinert, reușind să treacă de acesta la jumătatea cursei. Albacete a preluat conducerea, în timp ce Lenz a revendicat locul doi și, chiar dacă a încercat din răsputeri, Albacete a avut suficient ritm pentru a-l ține în spate până la steagul cu carouri.

Reinert a făcut tot ce a putut pentru a se menține pe locul trei, cu un Norbert Kiss și Jochen Hahn care puneau presiune în spatele său. Acesta a făcut o treabă excelentă până în turul zece, când cei doi au reușit să treacă de el.

Kiss și Albacete au obținut primele victorii din Goodyear FIA ETRC 2022
Clasament Cursa 1
Kiss și Albacete au obținut primele victorii din Goodyear FIA ETRC 2022
Clasament Cursa 2

Din aceeași categorie...

Back to top button