ȘtiriTehnologie

Knorr-Bremse și Continental vor dezvolta împreună tehnologii autonome pentru vehicule comerciale

Companiile Knorr-Bremse și Continental au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta împreună tehnologii autonome pentru vehicule comerciale.

Conform reprezentanților celor două companii, cooperarea include atât funcții pentru asistarea șoferului, cât și tehnologii gândite pentru a asigura un stil de conducere autonomă.

Knorr-Bremse și Continental vor dezvolta împreună tehnologii autonome pentru vehicule comerciale

Sistemele pregătite constau în recunoașterea mediului, planificare, luarea de decizii și chiar controlul sistemelor vehiculelor (direcție și sistem de frânare). La toate acestea se adaugă și tehnologia de interacțiune dintre om și mașină.

Primul pas pe care cele două companii îl vor realiza va fi acela de a demonstra tehnici de „platooning” (convoi de camioane). În următoarea fază, reprezentanții vor să vină pe piață cu un sistem automat de conducere dedicat autostrăzilor.

Iar pentru ca lucrurile să fie cât se poate de clare, primul pas, acela de platooning, va fi prezentat în prima parte a anului viitor. Cele două companii vor să vină cu o serie de demonstrații cu trei astfel de camioane conectatate capabile să ruleze în convoi.

„Cu acest parteneriat, Knorr-Bremse și Continental dezvoltă primul sistem de înaltă conducere autonomă din sectorul vehiculelor comerciale”, a declarat unul dintre oficialii Knorr-Bremse.

În viitorul apropiat, cele două companii își doresc ca sistemele dezvoltate să poată fi implementate pe orice tip de camion indiferent de producător.

Din aceeași categorie...

Back to top button