Knorr-Bremse și Mobileye au dezvoltat un sistem de asistență la virare retrofit

Knorr-Bremse și Mobileye au dezvoltat un sistem de asistență la virare retrofit

Dacă vrei să-ți echipezi camionul cu un sistem de asistență la virare, atunci trebuie să știi că cei de Knorr-Bremse și Mobileye au dezvoltat o nouă soluție retrofit, disponibilă pe piață din toamnă.

În ultimii ani, tema siguranței pietonilor și a bicicliștilor în traficul rutier, considerați utilizatori vulnerabili ai drumurilor, a devenit din ce în ce mai mult centrul atenției publice.

Mai mult, Comisia Europeană și-a stabilit recent obiectivul ca, în următorii ani, toate camioanele și autobuzele să fie echipate cu sisteme de asistență a șoferilor care detectează pietonii și bicicliștii în imediata apropiere a vehiculelor și avertizează șoferii cu privire la posibile coliziuni.

Începând cu anul 2022, noile modele de camioane și autobuze lansate în Uniunea Europeană vor trebui să fie echipate cu sistem de asistență la virare, iar din 2024 acest lucru se va aplica tuturor camioanelor și autobuzelor noi înmatriculate.

Knorr-Bremse și Mobileye, companie asociată Intel, au reacționat la aceste cerințe legislative și au dezvoltat un sistem de asistență la virare retorfit dedicat camioanelor și autobuzelor.

VEZI ȘI: eActros a intrat în flota companiei Logistik Schmitt

 

Disponibil din toamna acestui an ca soluție retrofit, noul sistem de asistență la virare este oferit împreună cu pachetul de asistență Pro Fleet Assist+.

Obiectivul celor de la Knorr-Bremse este să echipeze toate camioanele și autobuzele, care nu vin în echiparea de serie cu un sistem de asistență la virare, pentru a se reduce numărul de accidente în care sunt implicați pietoni și bicicliști.

Knorr-Bremse și Mobileye au dezvoltat un nou sistem de asistență la virare

Pro Fleet Assist+ va include și diverse alte sisteme de asistență, precum cel de pre-coliziune, cu funcție de avertizare în ceea ce privește distanța față de obiectele din față sau sistemul de păstrare al benzii de rulare. Knorr-Bremse folosește pentru aceste sisteme senzori optici de la Mobileye.

Sistemul este unul exclusiv de avertizare și nu acțiunează în niciun fel asupra comenzilor vehiculului, ceea ce ușurează montarea acestuia pe camioanel

Pro Fleet Assist+ este disponibil și fără sistemul de asistență la virare și se poate monta pe orice tip de vehicule comerciale.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.