Frigo

Kögel prezintă semiremorca Cool – PurFerro cu axă electrică

În parteneriat cu SAF-Holland, Kögel a dezvoltat o remorcă frigorifică din seria Kögel Cool – PurFerro cu axă electrică de recuperare a energiei.

Axa recuperează energia cinetică în perioadele de frânare și încetinire sub formă de electricitate. Aceasta este stocată într-o baterie montată pe șasiu și este folosită pentru a alimenta agregatul de răcire, reducând semnificativ consumul de caburant și emisiile de CO2.

Kögel prezintă semiremorca Cool – PurFerro cu axă electrică

Agregatul de răcire funcționează pur electric, un alt avantaj, pe lângă reducerea consumului de motorină, fiind și funcționarea mai silențioasă.

”Kögel își propune să facă transportul și procesele logistice mai prietenoase cu mediul, în linie cu politica actuală a clienților noștri. Avem expertiza, cunoștințele necesare, soluțiile de transport adecvate și partenerii potriviți pentru a obține acest lucru”, a declarat Thomas Eschey, Director General al Kögel responsabil pentru zona de Tehnologie.

O componentă esențială a electrificării modelului Kögel Cool este axa de recuperare TRAKr de la SAF-HOLLAND. Un generator electric montat în axa remorcii convertește energia cinetică în electricitate.

VEZI ȘI: Test Dongfeng E-Star: Camioanele electrice chinezești vin în România

Deoarece funcționează pur electric, agregatul de răcire nu necesită motorină și nu emite poluanți sau CO2. Alte avantaje ale sistemului sunt reducerea zgomotului și a uzurii.

Kögel Cool – PurFerro cu axă electrică de recuperare a energiei este potrivită și pentru livrările pe timp de noapte în interiorul orașelor. În plus, sistemul mai silențios nu deranjează somnul șoferilor în spațiile de odihnă.

Din aceeași categorie...

Back to top button