Kögel Port 45 Triplex premiat pentru sustenabilitate în transport

Kögel Port 45 Triplex premiat pentru sustenabilitate în transport

Pe 21 noiembrie, port-containerul Kögel Port 45 Triplex a câștigat premiul pentru sustenabilitate oferit bienal de publicația Transport.

Juriul de experți independenți, compus din personalități renumite din sectorul de afaceri, științe, asociații și media, a recunoscut marele potențial al semiremorcii port-container extensibil Kögel Port 45 Triplex.

Acest premiu încurajează și sprijină companiile din sectorul vehiculelor utilitare să adopte o conduită sustenabilă și să ancoreze mai bine principiile dezvoltării sustenabile de produs.

Se arată astfel că acțiunile responsabile și sustenabile nu ajută doar la soluționarea problemelor sociale și ecologice la nivel global, ci sporește de asemenea profitabilitatea și competitivitatea companiilor.

Port-containerului Kögel Port 45 Triplex este unul dintre cele mai ușoare de pe piață la ora actuală, cu o masă proprie posibilă începând de la 4.220 kilograme și cu dotări individuale care reduc și mai mult masa, cum ar fi jantele și rezervoarele de aer comprimat fabricate din aluminiu.

Astfel este posibilă o sarcină utilă teoretică de peste 36.780 kilograme, garantând o economisire maximă în transportul intermodal.

Cu o masă totală tehnică de 41.000 kilograme și o sarcină verticală de 14.000 kilograme, modelul Port 45 Triplex se pretează în mod deosebit pentru transportul containerelor ISO cu o lungime de 20, 30, 40 și 45 de picioare, precum și al containerelor High Cube de 40 și 45 de picioare.

Masa rezultă dintr-un șasiu optimizat la maximum din punct de vedere al greutății. Perforările eliptice ușoare asigură o distribuire optimă a tensiunii.

Convenabil și ușor de operat
Noua extensie frontală care constă dintr-o singură parte, susținută de rulmenți cu role 4x, nu se remarcă doar printr-o manevrare simplă, ci și prin faptul că nu necesită un mecanism complex și costisitor.

Consola ușoară ca aerul este protejată și încastrată în extensia frontală, ceea ce sporește semnificativ spațiul liber din racordurile către capul tractor.

VEZI ȘI: Pot camioanele cu cabine mai mari să atragă tinerii spre meseria de șofer profesionist?

Extensia centrală poate fi deplasată în patru poziții diferite cu capul tractor, în funcție de utilizarea vizată sau de containerul transportat. Pentru o durată de viață mai lungă, extensia centrală a modelului Port 45 Triplex este prevăzută cu un ghidaj ce necesită o întreținere redusă dispus pe glisoare speciale din plastic și două role de extensie. Aceasta se aplică și pentru extensia de pe spate.

Aceasta poate fi ajustată rapid cu ajutorul manivelei într-una dintre cele șapte poziții posibile.

Prin renunțarea la comanda pneumatică a extensiilor este necesar mai puțin aer comprimat pentru operarea port-containerului și astfel compresorul din capul tractor funcționează mai puțin și economisește combustibil, ceea ce rezultă în reducerea emisiilor de CO2.

Utilizare versatilă pentru o sustenabilitate sporită
Modelul Port 45 Triplex standard cu cadru inserat se pretează pentru transportul unui container ISO cu o lungime de 20 de picioare poziționat la nivel cu partea din spate.

În cazul deplasării extensiilor frontale și centrale, pot fi transportate fie două containere ISO de 20 de picioare, un container ISO de 30 de picioare, un container High Cube de 40 de picioare sau un container High Cube de 45 de picioare. Dacă toate cele trei extensii au fost deplasate, puteți transporta fără grijă un container Eurocorner High Cube de 45 de picioare.

Opțional se poate monta un container ISO de 40, respectiv 45 de picioare, la nivel cu partea din spate, precum și un container ISO de 20 de picioare pentru sarcini mari pe centru.

Diferitele tipuri de containere pot fi transportate în poziții individuale pe modelul Port 45 Triplex de la Kögel. Astfel se asigură mereu o distribuție optimă a sarcinii care nu suprasolicită osia motoare a capului tractor și axele port-containerului, minimizând uzura și asigurând astfel un nivel mai mare de sustenabilitate.

Ca în cazul tuturor port-containerelor marca Kögel, la modelul Port 45 Triplex întregul cadru al vehiculului este protejat în permanență împotriva coroziunii cu ajutorul tehnologiei nano-ceramice și a vopsirii KTL cu lăcuire UV adițională.

În România, port-containerul Port 45 Triplex poate fi comandat prin intermediul Hochstaffl România, unic importator al semirmeorcilor Kögel.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.