Bus

Köln își extinde flota de autobuze Solaris cu hidrogen

Operatorul Regionalverkehr Köln GmbH (RVK) a anunțat a treia sa comandă pentru autobuze electrice Solaris alimentate cu hidrogen.

Cu 35 de autobuze Solaris FCEV în flotă, RVK își extinde inițiativa cu alte 18 modele articulate Urbino 18 hydrogen cu tehnologie de asistență de ultimă generație.

Köln își extinde flota de autobuze Solaris cu hidrogen

Aceasta este a treia comandă de autobuze Solaris cu hidrogen pe care o face Regionalverkehr Köln. Noile vehicule, care vor opera pe rutele RVK din Köln, vor fi livrate în a doua jumătate a anului 2024.

”Köln și Bonn devin regiunea europeană cea mai avansată în utilizarea hidrogenului în transportul public. Începând cu primele modele Urbino hydrogen comandate în 2020, am inițiat un parteneriat cu RVK ce setează noi standarde pentru transportatorii europeni”, a declarat Olivier Michard, responsabilul Solaris pentru Vânzări, Marketing și After Sales.

VEZI ȘI: Solaris și MAN, liderii pieței europene de autobuze electrice în 2023

Modelele Urbino 18 hydrogen pentru Köln vor avea un motor electric central și un sistem de propulsie modular. Lipsa unui compartiment convențional pentru motor permite reconfigurarea scaunelor și maximizarea capacității de transport pasageri.

Echipat cu un set de celule de combustie de 100 kW, autobuzele vor avea câte 8 rezervoare de hidrogen, cu o capacitate totală de peste 50 kg, pentru o autonomie garantată de 350 km. Celulele de combustie vor fi suplinite de două baterii Solaris High Power de câte 30 kWh.

Urbino 18 hydrogen este a doua propunere din portofoliul Solaris cu hidrogen. Versiunea mai scurtă Urbino 12 hydrogen se află pe piață din 2019 și a fost livrată până acum în peste 120 de unități, în 15 orașe europene.

Din aceeași categorie...

Back to top button