Trailer

Krone a lansat un sistem propriu pentru monitorizarea presiunii în anvelope

Producătorul de remorci și semiremorci Krone a lansat la IAA 2018 propriul sistem pentru monitorizarea presiunii în anvelope.

Sistemul pentru monitorizarea presiunii în anvelope a devenit obligatoriu în industria auto. Mulțumită acestuia, șoferii nu mai sunt nevoiți să verifice manual acest parametru important, ci îl pot citi în mod electronic cu ajutorul sistemelor integrate automat la bordul vehiculului sau chiar de pe telefonul mobil.

Krone a lansat un sistem propriu pentru monitorizarea presiunii în anvelope

Krone a lansat un sistem propriu pentru monitorizarea presiunii în anvelope. Tehnologia dezvoltată de compania din Werlte este integrată în cadrul sistemului Krone Telematics, iar astfel transportatorii și șoferii vor scăpa de încă o verificare manuală suplimentară.

Dacă pe tursime, acest sistem este obligatoriu încă din 2012, pentru camioane, acesta va deveni obligatori abia din 2022.

Sistemul dezvoltat de Krone vine cu câte doi senzori pe axă montați pe jantă. Senzorii măsoară presiunea și temperatura pentru fiecare roată și transmit informația către unitatea electronică de control.

Aceasta din urmă transferă în timp real informația către sistemul Krone Telematics.

Krone scoate în evidență și avantajele acestui sistem: detectarea în timp real a unei pierderi de presiune sau a supraîncălzirii anvelopei, creșterea duratei de viață a acesteia și implicit a kilometrajului, siguranță sporită (mai puține explozii), alertă în timp real către șofer și către atelier, mai puțin carburant folosit, îmbunătățirea distanței de frânare și a stabilității, respectiv costuri de operare mai mici.

Din aceeași categorie...

Back to top button