Trailer

Krone introduce o nouă bară antiîmpănare, mai sigură, dar și mai scumpă

Începând din această lună, Krone își va echipa gradual remorcile cu o nouă bară antiîmpănare, care crește semnificativ siguranța pasivă în caz de accident.

Noua bară de protecție este conformă cu directiva UN/ECE-R 58 03, care va deveni obligatorie de la 1 septembrie 2021. Decizia UE vine după un studiu efectuat în Germania, conform căruia 60% dintre coliziunile din spate (autoturisme care intră în camioane sau remorci) se încheie cu decese.

Krone introduce o nouă bară antiîmpănare, mai sigură, dar și mai scumpă

Obiectivul Krone când a dezvoltat noua bară antiîmpănare a fost reducerea numărului de decese cu până la 78% și a rănirilor serioase cu până la 49%.

Noua Directivă UE cere o dublare a capacității de absorbție a energiei de impact, brațe mai lungi și o reducere a înălțimii maxime de la sol de la 550 la 450 mm.

Rezultatul este un sistem modular, ce poate fi adaptat ușor pentru seriile Profi Liner, Mega Liner, Cool Liner și Dry Liner, precum și pentru remorcile Load Carrier.

VEZI ȘI: Marea Britanie acceptă semiremorci de 15,65 metri lungime

Noua bară spate Krone se bazează pe prinderi cu bolțuri, nu pe suduri. Printre avantajele noului echipament se numără durabilitatea superioară (datorită calității mai bune a materialelor folosite și a protecției anticoroziune) și ușurința reparării în caz de avarie.

Totuși, calitate superioară vine și cu un preț. De exemplu, greutatea noului echipament este mai mare cu aproximativ 22 kg. De asemenea, noua bară este și mai scumpă cu aproximativ 200 de euro. În plus, din cauza înălțimii mai mici, crește riscul de contact în anumite situații, precum la îmbarcarea pe feribot.

Din aceeași categorie...

Back to top button