TehnologieTrailer

Krone și Fernride, parteneriat pentru automatizarea logisticii

Producătorul de remorci Krone și compania de tehnologie Fernride au semnat un parteneriat strategic pentru a dezvolta o remorcă automatizată.

Krone și Fernride au semnat un parteneriat strategic în cadrul căruia vor automatiza funcții secundare ale remorcilor, precum procesele de cuplare-decuplare sau închiderea și deschiderea ușilor.

Krone și Fernride, parteneriat pentru automatizarea logisticii

Colaborarea se va concentra pe aplicațiile din terminalurile logistice, ambii parteneri urmând a acumula experiența necesară pentru aducerea produselor la maturitate de piață mai rapid. Pe termen mediu, tehnologia va putea fi folosită și în aplicații mai complexe de transport.

Cele două companii au competențe diferite și complementare în această cooperare. Krone va participa cu structurile sale de vânzări, servicii și date, iar Fernride cu platforma tehnologică pentru condus autonom și condus de la distanță. În plus, Krone Group consolidează parteneriatul strategic cu o investiție financiară în Fernride.

VEZI ȘI: Benalu a achiziționat producătorul de semiremorci cu podea mobilă Legras

Krone are deja experiență în domeniul condusului autonom din sectorul de mașini agricole. Fernride va completa acum portofoliul Krone cu soluții de condus de la distanță, care îi va permite unui teleoperator să controleze un camion autonom de la distanță. În scenariile în care inteligența artificială își atinge limitele de condus, un teleoperator poate prelua controlul în orice moment, pentru a asigura siguranța și fiabilitatea serviciilor logistice automatizate.

Astfel, Fernride își propune să redefinească meseria de șofer de camion. Șoferul va deveni un operator și un manager de flotă, care va monitoriza o flotă de mașini autonome și va interveni doar în situații rare. Avantajele sistemului sunt un mediu de lucru mai atrăgător și o productivitate crescută cu până la 50 de ori.Krone și Fernride, parteneriat pentru automatizarea logisticii

Din aceeași categorie...

Back to top button