Trailer

Krone și Trailer Dynamics au prezentat prototipul eTrailer

Krone a anunțat un parteneriat cu Trailer Dynamics GmbH pentru a dezvolta o remorcă electrificată (eTrailer) care să reducă emisiile unui camion diesel și să prelungească autonomia unui camion electric.

Prototipul eTrailer a fost prezentat în premieră în timpul Krone Executive Logistics Summit. În timpul primelor teste, modelul bazat pe un Mega Liner a putut obține o reducere de consum de 20%, certificată de TÜV.

Krone și Trailer Dynamics au prezentat prototipul eTrailer

Elementul cheie este o puternică axă electrică, folosită pentru tracțiune, dar și pentru recuperarea energiei în timpul frânărilor și încetinirilor. Bateria lui eTrailer este suficientă în special pentru călătorii lungi, de peste 500 km.

Pe total, sistemul devine un hibrid electric plug-in, cu posibilitate de încărcare atât prin recuperare, cât și la priză. Dacă infrastructura de încărcare de pe ruta planificată este insuficientă, un încărcător on-board va fi disponibil pentru acoperirea necesarului de energie.

VEZI ȘI: Noi sisteme de siguranță pentru semiremorcile Krone

Un alt punct forte al sistemului Trailer Dynamics este software-ul de control inteligent, care utilizează optim și distribuie energia bateriei pe întreaga rută. Astfel, funcționalitatea sistemului este asigurată indiferent de producătorul semiremorcii.

”Suntem încântați să putem oferi clienților noștri o nouă perspectivă asupra transportului prietenos cu mediul. La fel de important este că avem un cost total de proprietate mai mic”, a declarat Stefan Binnewies, membru în consiliul de directori al Bernard Krone Holding.

Din aceeași categorie...

Back to top button