EconomicTop News

La 1 ianuarie intră în vigoare noile tarife de taxare rutieră pentru camioane, în Valonia

Începând de sâmbătă, 1 ianuarie 2022, intra în vigoare noile tarife de taxare rutieră pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone, inclusiv cele din categoria N1 (cod caroserie BC), în Valonia. Deoarece au fost majorate la 1 iulie 2021, tarifele de taxare rutieră în Flandra și Bruxelles nu se modifică.

Software-ul aparatelor de bord (OBU) a celor șase furnizori de servicii acreditați pentru plata taxei de drum în Belgia va fi actualizat automat cu noile tarife care intră în vigoare în Valonia la 1 ianuarie. Asigurați-vă întotdeauna că porniți dispozitivul în mod regulat, astfel încât să poată fi instalate cele mai recente actualizări.

La 1 ianuarie intră în vigoare noile tarife de taxare rutieră pentru camioane, în Valonia

Cei șase furnizori de servicii sunt în prezent Axxès, Eurotoll, Satellic, Telepass, Toll4Europe și TotalEnergies Marketing Services.

Camioanele și vehiculele comerciale ușoare din categoria N1 (cod caroserie BC), înmatriculate în Belgia sau în străinătate, trebuie să aibă întotdeauna aparatul de bord pornit atunci când sunt conduse pe drumurile publice supuse taxării din cele trei regiuni din Belgia.

VEZI ȘI: TH Trucks România: „Pentru 2022, mai primim comenzi cu livrare în al patrulea trimestru”

Tariful pe kilometru parcurs pe drumurile cu taxă depinde de trei factori: regiunea în care se află drumul, masa totală maximă autorizată (MTMA) și standardul de emisii. Taxa de drum se aplică la trei categorii de mase (mai mare de 3,5 tone până la 12 tone, mai mare de 12 tone până la 32 de tone și mai mare de 32 de tone) și șapte standarde Euro (de la cel mai poluant standard Euro 0 până la cel mai ecologic Euro 6).

Cu cât este mai mare standardul Euro al vehiculului și cu cât masa totală maximă autorizată este mai mică, cu atât este mai avantajos tariful pe kilometru parcurs. Creșterea medie a tarifelor în regiunea Valonia pentru camioanele cu tonaj mai mare de 32 tone este de 2.36%.

Puteți consulta deja tarifele valabile de la 1 ianuarie 2022, în cele trei regiuni din Belgia, mai jos.La 1 ianuarie intră în vigoare noile tarife de taxare rutieră pentru camioane, în Valonia

Din aceeași categorie...

Back to top button