LegislatieȘtiri

La 1 iulie 2016 intră în vigoare legea salariului minim în Franța

Noua lege a Macron, care va intra în vigoare la 1 iulie 2016, prevede ca șoferii străini care încarcă sau descarcă în Franța să fie plătiți cu salariul minim francez.

Prin introducera acestei măsuri, Franța urmează calea inițiată de Germania împotriva concurenței neloiale, prin solicitarea conducătorilor auto străini să fie plătiți cu salariului minim pentru angajații care lucrează pe teritoriul francez, care este stabilit în regulamentul numit SMIC.

Regula se referă la conducătorii auto de camion care efectuează operațiuni de încărcare și descărcare, nu și pentru cei aflați în tranzit, plata contribuțiilor și a taxelor sociale rămânând cele în vigoare în țara în care este înmatriculat vehiculul.

La 1 iulie 2016 intră în vigoare legea salariului minim în Franța

Noile reguli din transportul rutier sunt incluse în Decretul 2016-418 din 7 aprilie 2016, publicat în Monitorul Oficial din Franța pe data de 9 aprilie 2016.

De asemenea, textul discută despre documentația pe care conducătorul auto străin trebuie să o aibă și să o păstreze la bord vehiculului, printre acestea fiind și o „declarație de detașare.”

VEZI ȘI: Franța impune salariul minim de 9.67 euro brut pe oră

Totuși, rămân îndoieli cu privire la aplicarea efectivă a acestei măsuri, care vizează în special combaterea cabotajului ilegal, dar și a dumping-ului social, de care est-europenii sunt acuzați de francezi și nu numai.

În plus, la fel ca în cazul Germaniei, Comisia Europeană ar putea deschide o acțiune de infrigment privind încălcarea liberei circulații a mărfurilor.

Decretul legii care introduce salariul minim în Franța îl poți descărca de aici – https://www.legifrance.gouv.fr/jo_pdf.do?id=JORFTEXT000032376624

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button