Camioane

La 3 ani de la prezentare, Tesla Semi este încă în faza de dezvoltare

La trei ani de la prezentarea conceptului, camionul electric a lui Elon Musk este încă în faza de dezvoltare, deși debutul comercial al acestuia a fost anunțat pentru 2019.

Tesla a fost una dintre companiile care a deschis apetitul publicului pentru mașinile electrice. Chiar dacă modelele producătorului american au fost de multe ori criticate din anumite motive, sunt puțini care nu susțin faptul că Elon Musk a reușit să aducă mașina electrică mai aproape de publicul larg.

La 3 ani de la prezentare, Tesla Semi este încă în faza de dezvoltare

Compania americană nu are în plan doar dezvoltarea turismelor, iar în urmă cu mai bine de trei ani, în noiembrie 2017, compania americană prezenta Tesla Semi, un camion electric revoluționar. A fost anunțat cu mare fast, iar mulți au înțeles că Tesla își dorește să intre și pe această piață.

Totodată, specificațiile anunțate de americani aveau să ducă la un cu totul alt nivel tehnologia electrică folosită pe camioane. Inițial, Tesla Semi era anunțat pentru debutul comercial în 2019, însă planul a tot fost amânat, acum, americanii spunând că modelul va putea fi admirat pe străzi din 2021.

Știm cu toții că Tesla este una dintre companiile optimiste în ceea ce privește timeline-urile oferite, dar uneori, clienții nu sunt atât de răbdători. Și asta în condițiile în care au apărut și alți constructori, precum Nikola, care să sufle în ceafa producătorului american.

VEZI ȘI: Transportator din România cercetat pentru diverse încălcări ale legislației în Germania

Există analiști care spun că Tesla ar trebui să abandoneze proiectul Semi, însă publicitatea de care se bucură compania americană ar putea fi afectată consistent în cazul unei astfel de decizii.

Până acum, piața și publicul a înțeles nevoile și provocările pe care Tesla le are de înfruntat pentru a-și putea extinde portofoliul, însă aceiași analiști spun că privirile caritabile din partea publicului nu vor rezista pentru totdeauna.

Din aceeași categorie...

Back to top button