La Brașov ar putea fi produs un camion românesc la standarde germane

La Brașov ar putea fi produs un camion românesc la standarde germane
La aproape 50 de ani de la producția primului camion românesc sub licență MAN, MHS Truck & Bus și Roman SA au semnat un parteneriat de colaborare prin care își propun să producă la fabrica din Brașov un camion românesc la standarde germane.

MHS Truck & Bus, unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România, a semnat un parteneriat de colaborare cu Roman SA, pentru a produce la Brașov platforme de transport auto multifuncționale, în funcție de necesitățile de echipare ale Armatei României.

La Brașov ar putea fi produs un camion românesc la standarde germane

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali.

Parteneriatul germano-român pentru fabricarea camioanelor militare, autocisternelor, furgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și trailerelor necesare dotării Armatei Române va contribui semnificativ la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România.

“Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde germane. Mai mult, strategia noastră este ca, pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră”,declară Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

De asemenea, joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă noi în companiile românești, precum și înalta calificare a resursei umane implicate în programul de dotare al armatei.

VEZI ȘI: CNAIR dă asigurări că podurile rutiere din România nu prezintă risc de prăbușire

Transferul tehnologic și de cunoștințe către companiile locale pentru fabricarea, în România, a platformelor de transport și crearea unor subansamble complexe, va stimula pe termen mediu și lung, dezvoltarea industriei de apărare și a componentei de mentenanță.

MHS Truck & Bus si Roman SA intenționează să depună o ofertă în cadrul competiției anunțate de Ministerul Apărării Naționale pentru achiziția a aproximativ 3.300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele gama TG militarizate.

Joint-venture-ul răspunde nevoii de securitate națională a României în dezvoltarea de capabilități românești de producție în domeniul militar continuând, astfel, tradiția colaborării dintre Armata României și MAN.

În urma cu 47 de ani, linia de producție de la “Steagul Roșu”, ulterior Roman Brașov SA, a pornit cu un model diesel în baza unei licențe MAN.

Grație acestei colaborări, autocamioanele de la Brașov au fost exportate în țări de pe tot globul.

Follow #infotrucker