La fiecare al treilea camion controlat în Germania sunt constatate nereguli

La fiecare al treilea camion controlat în Germania sunt constatate nereguli
Ministerul Transporturilor din Germania a anunțat că la fiecare al treilea camion controlat în trafic sunt constatate nereguli, printre cele mai frecvente fiind depășirea greutății, nerespectarea timpilor de condus și odihnă, respectiv activități ilegale în cabină.

Legislația pentru transportul rutier de mărfuri este încălcată frecvent, iar conform celui mai recent raport emis de Ministerul Transportului din Germania (BMVI), cu cifrele din 2018, fiecare al treilea camion controlat în trafic are probleme.

La fiecare al treilea camion controlat în Germania sunt constatate nereguli

Anul trecut au fost controlate de BAG un total de 554.451 de camioane, iar la 180.369 dintre ele au fost depistate nereguli. În 128.316 din cazuri au fost încălcări ale drepturilor șoferilor, care includ timpii de condus și odihnă.

Pe parcursul unei zile șoferul poate conduce maximum 9 ore, de două ori pe săptămână acesta putând conduce câte 10 ore. Iar pauzele de repaus și odihnă sunt reglementate foarte strict.

Conform raportului, în 33.045 din cazuri au fost constatate încălcări ale legislației rutiere, în 3.243 au fost găsite nereguli în ceea ce privește greutatea, iar în 818 cazuri șoferul avea activități conexe în cabină (vorbea la telefon, urmărea filme, etc.).

VEZI ȘI: Regiunea Hessen are nevoie de cel puțin 2.000 de locuri noi de parcare pentru camioane

Anul trecut au fost controlate 9.7 milioane de camioane pentru a se verifica dacă au plătit taxa de drum, iar raportul arată că în 22.896 de cazuri au fost găsite nereguli. Comparativ, rata de control în cazul taxei de drum este de 99.76 %, în condițiile în care încălcările sunt puține.

Tocmai de aceea, reprezentanți Ministerului Transporturilor au anunțat că vor fin intensificate controalele efectuate de Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri din Germania (BAG) și că până la finalul anului va aloca fonduri suplimentare consistente pentru angajarea de personal și de reînnoire a echipamentelor de control.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.