La Volvo Trucks, fiecare picatura conteaza

Dezvoltarea de noi generatii de motoare pentru a satisface cerintele mai stricte privind emisiile de evacuare, consuma o resursa financiara consistenta ce se ridica la ordinul milioanelor de euro. In cel mai bun caz, acest lucru poate reduce consumul de carburant si emisiile de dioxid de carbon cu, probabil, un procent. In acelasi timp, masuri relativ simple si ieftine s-au dovedit mai eficiente in obtinerea unor economii de combustibil si emisii scazute.

Consumul de combustibil poate fi redus semnificativ prin intermediul unor masuri relativ simple. Consumul redus de combustibil este bun pentru clientii nostri si pentru mediul inconjurator, acesta este mesajul pe care dorim sa-l transmitem„, a declarat Staffan Jufors, Volvo Trucks CEO.

In scopul de a arata gama larga de masuri de economisire a combustibilului, compania Volvo Trucks a lansat campania „Every drop counts” („Fiecare picatura conteaza”). Este un concept care are ca scop reducerea consumului de combustibil si impactul asupra mediului. La www.volvotrucks.com/everydropcounts gasesti exemple pe care compania le da pentru a atinge economii de combustibil.

Soferii sunt cheia economiei de combustibil

Formarea conducatorilor auto este unul dintre mijloacele cele mai eficiente de reducere a consumului de combustibil. Conform cifrelor oficiale Volvo, in Europa, peste 15.000 de conducatori auto profesionisti au facut deja cursuri de training la Volvo Trucks.

Gama de masuri pentru micsorarea consumului si impactului asupra mediului include inovatii tehnice majore cum ar fi tehnologia hibrid si motoarele cu gaz precum si accesoriile si serviciile, cum ar fi alegerea echipamentelor, intretinerea vehiculelor, sistemele de planificare de trafic si de analiză a consumului de combustibil, corecta aliniere a roţilor si alegerea corespunzătoare a pneurilor. Conform oficialilor Volvo Trucks, aceste masuri luate impreuna pot reduce consumul de combustibil si totodata impactul asupra mediului cu pana la 14%.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.