ȘtiriUtilitare ușoare

Laborator mobil de testare rapidă a persoanelor pentru COVID-19 pe platforma MAN TGE

Alături de experți în sănătate, MAN a dezvoltat pe platforma MAN TGE un laborator mobil de testare rapidă (PCR) pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Laborator mobil de testare rapidă a persoanelor pentru COVID-19 pe platforma MAN TGE

MAN a dezvoltat pe platforma MAN TGE un laborator mobil de testare rapidă COVID-19, care poate fi utilizat la fața locului în puncte care sunt sau pot deveni focare de infecție, cum ar fi școli, companii private, instituții publice sau centre de bătrâni.

Laboratorul dezvoltat de MAN poate juca un rol crucial în prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, oferind personalului medical posibilitatea de a efectua peste 500 de teste rapide PCR pe zi în zonele “fierbinți”, unde s-a înregistrat un număr mare de pacienți infectați. În aceste condiții, cu cât sunt testați mai rapid cei din aceste zone focar, cu atât răspândirea virusului este împiedicată mai rapid.

În afara faptului că acest vehicul asigură o mobilitate crescută pentru echipele de intervenție, dotările de ultimă generație, care includ echipament de diagnoză Vivalytic de la Bosch Healthcare Solutions (pentru testele PCR), oferă posibilitatea de a da rezultatele în maximum 39 de minute.

Echipamentele de testare PCR sunt în acest moment cele mai rapide echipamente de diagnoză existente pe piață. Astfel, întegul proces de prelevare a mostrelor și până la rezultatul final durează mai puțin de o oră.

Laboratorul mobil dezvoltat de MAN vine și cu un alt avantaj, acela de a putea fi utilizat oriunde și de a putea fi mișcat rapid dintr-un loc într-altul. În plus, poate fi folosit pentru 4 procese diferite: prelevarea testelor, efectuarea testelor, analizarea rezultatelor și comunicarea acestora, totul fiind făcut digital.

Laborator mobil de testare rapidă (PCR) COVID-19 pe platforma MAN TGE

Rezultatele testelor rapide PCR sunt transferate digital de pe echipamentul de testare în laptop-ul pe care se păstrează evidența persoanelor testate, rapoartele putând fi trimise apoi rapid către autoritățile sanitare responsabile, departamentelor de control și, desigur, persoanei testate.

Iată care sunt beneficiile vehicului dezvoltat de MAN pentru efectuarea unor teste rapide PCR pentru detectarea persoanelor infectate cu SARS CoV-2:

  • Testare în puncte cheie, acolo unde este nevoie urgentă, unde s-au declanșat focare cu numeroase infectări
  • Testare la evenimente sau în locurile în care urmează să se strângă un număr mare de persoane
  • Testarea rapidă a pacienților cu mobilitate limitată, de exemplu în centrele de bătrâni
  • Identificare rapidă și izolare a persoanelor infectate
  • Timp redus de procesare a testelor
  • Ridicarea presiunii de pe laboratoarele spitalelor a personalului medical care le deservește

Două versiuni constructive
Laboratorul mobil de testare rapidă PCR este disponibil în două variante, una cu ampatament standard, cu o greutate maximă admisă de 3.5 tone, și una cu ampatament mărit, cu o greutate maximă admisă de 5.5 tone. Ambele modele disponibile sunt echipate și cu sistemul MAN TeleMatics pentru a facilita accesul la internet.

Versiunea scurtă este echipată cu 16 dispozitive de test Vivalytic, Bosch fiind partener oficial al acestui proiect. Prelevarea testelor se face în afara vehiculului, unde personal medical specializat se ocupă de pacienți. Acest tip de vehicul este extrem de util pentru testarea în centre de bătrâni, școlo, companii sau la evenimente publice.

VEZI ȘI: MAN va dezvolta soluții de mobilitate cu zero emisii de CO2

Versiunea mai lungă permite prelevarea de teste și la interior, aceasta fiind dotată cu 8 dispozitive pentru analizarea testelor PCR. De asemenea, pentru a avea un singur flux de lucru, modelul MAN TGE a fost echipat cu două uși laterale culisante automatice.

Motorizare și dotări
De asemenea, ambele variante sunt propulsate de un motor diesel de 2 litri, care dezvoltă 177 CP. Opțional, laboratoarele pot fi configurate cu tracțiune integrală și cutie de viteze automată cu 8 trepte. Printre dotările standard se numără uși laterale culisante sau sistem de aer condiționat, iar opțional vehiculul poate fi ocupat cu două zone de teste, un stand de lucru pe calculator, conexiuni pentru curent de 220 V și un frigider pentru produse medicale.

Laborator mobil de testare rapidă (PCR) COVID-19 pe platforma MAN TGE

Cele două versiuni pot fi echipate, opțional, și cu alte dotări medicale, care să ușureze munca echipelor de medici care se ocupă de testarea persoanelor, cum ar fi dispozitive pentru stocarea deșeurilor medicale, sisteme de semnalizare speciale care să indice fluxul de lucru sau care să ofere informații utile pentru cei testați.

Ideea de a dezvolta un laborator mobil de testare rapidă a persoanelor pentru SARS CoV-2 a venit de la Leeloo Medical și MAN, iar echiparea s-a făcut împreună cu serviciul de ambulață MKT-Krankentransport.

MAN și AMS Ambulanzmobile fac conversia acestor vehicule respectând cele mai stricte prevederi medicale și standarde epidemiologice, inspecția vehiculelor fiind asigurată de reprezentanții Medizinischen Katastrophen-Hilfswerk Deutschland e.V. (MHW).

Noile laboratoare mobile pentru testarea rapidă a persoanelor pentru SARS-CoV-2 pot fi utilizate în Europa și sunt disponibile pentru comandă. Primele două vehicule de test au fost produse și testate în luna octombrie 2020, MAN dispunând de toate autorizațiile necesare pentru conversia vehiculelor sale în laboratoare mobile de testare.

Din aceeași categorie...

Back to top button