BusinessTop News

Lagermax a preluat compania olandeză Mol Cargo

Furnizorul de transport și logistică austriac Lagermax Logistics a preluat compania de transport olandeză Mol Cargo din Tiel. Achiziția va intra în vigoare retroactiv începând cu data de 1 iulie 2022.

Lagermax este parțial specializată în transportul și logistica de automobile finite, iar prin achiziția Mol Cargo își extinde portofoliul cu logistica pentru motociclete și scutere, respectiv rețeaua de afaceri la un total de 14 țări europene.

Lagermax a preluat compania olandeză Mol Cargo

„Prin această achiziție, consolidăm ramura logistică de succes a Lagermax și extindem și mai mult rețeaua europeană”, a declarat Alexander Friesz, CEO al grupului Lagermax.

Mol Cargo are o flotă proprie de camioane, aproximativ 120 de angajați și un spațiu de depozitare și logistic de peste 50.000 mp. Potrivit celor două companii, conducerea Mol Cargo și toți angajații vor rămâne la bord.

Logistica pentru motociclete și scutere

Mol Cargo a fost înființată în Buren în 1934, la acea vreme cunoscută sub numele de „Mol BV”. Compania și-a început activitatea de transport concentrându-se pe transportul de nisip și pietriș, iar începând cu 1969 și-a crescut activitățile de transport. În această perioadă a început transportul de ziare și reviste (printre altele), precum și aventura în transportul internațional.

VEZI ȘI: Flotă demo de camioane electrice eActros disponibilă în România

Din 1987, Mol Cargo a început să transporte vehicule pe două roți. Acest segment de transport a crescut constant de-a lungul deceniilor și a devenit o specialitate a Mol Cargo. Compania deservește clienți renumiți precum Honda, Harley-Davidson, Suzuki, Kawasaki, BMW-Motorrad, BRP (Bombardier) și Ducati și a generat o cifră de afaceri de peste 18 milioane de euro în 2021.

Remorci specializate

Compania a dezvoltat un sistem de transport cu remorci mega special construite pentru logistica vehiculelor cu două roți, astfel încât motocicletele și scuterele nu mai trebuie să fie transportate în colete. Sistemul de economisire a spațiului face posibilă transportarea a până la 36 de motociclete sau 80 de scutere pe comandă.

Din aceeași categorie...

Back to top button