ȘtiriTop News

Landul Bavaria anunță mai multe controale la camioane

Autoritățile landului Bavaria au anunțat că vor mai multe controale la camioane, după ce au înregistrat o creștere a numărului de sancțiuni și deficiențe serioase față de anul trecut.

”Rezultatele controalelor din acest an sunt teribile. Mult prea mulți șoferi de camioane nu respectă regulile, în ciuda riscului mare de a produce accidente, sau conduc camioane cu defecțiuni”, a fost concluzia lui Joachim Herrmann, Ministrul de Interne din Bavaria.

Landul Bavaria anunță mai multe controale la camioane

Herrmann a anunțat intensificarea controalelor la camioane, după ce la ediția din acest an a operațiunii Truck & Bus a crescut alarmant numărul de nereguli depistate.

În cadrul acțiunii care a avut loc în Bavaria în perioada 13-14 Octombrie au fost controlate 2.951 de camioane și autobuze (față de 2.529 în 2020). Ofițerii de poliție au depistat nereguli la vehicule sau șoferi în 996 de cazuri (33,7%). Anul trecut, polițiștii au depistat 837 de nereguli la șoferi sau vehicule (33,1% din vehiculele controlate).

VEZI ȘI: A fost aprobat noul catalog de contravenții rutiere din Germania

Potrivit oficialului, îngrijorătoare au fost mai ales cele 32 de sancțiuni acordate în cazul unor camioane care transportau mărfuri periculoase, sau cele 43 de cazuri în care deplasarea a trebuit să fie întreruptă din cauza unor defecte serioase (la lumini, frâne sau anvelope).

În prima jumătate a anului 2021, numărul de accidente rutiere din Bavaria a crescut cu 9,8%. Herrmann a precizat că, deși sunt implicate în doar 4% din numărul de accidente, camioanele sunt responsabile pentru aproximativ 25% din numărul de decese în trafic.

Ministrul a mai anunțat că dorește să modernizeze tehnologia de control, în special cu dispozitive speciale pentru evaluarea timpilor de condus și de odihnă, dispozitive digitale de măsurare sau cântare mobile pentru camioane. Acestea vor fi suplimentate prin cooperare cu alte organisme de control, precum BAG, Vama sau autoritățile veterinare.

Din aceeași categorie...

Back to top button