LogisticaȘtiri

Lannutti va lansa o ruta intermodală între Belgia și Italia

Compania Lannutti a creat principalul său hub pentru Europa de Nord în terminalul multimodal din portul belgian Dry Port Charleroi, oferind o legătură feroviară spre Torino.

Compania piemonteză Lannutti investește în transportul intermodal în cadrul portului Charleroi (Belgia). Astfel, noul terminal devine hub pentru Europa de Nord și vest, mai precis nordul Franței, Benelux, Marea Britanie și Germania.

Compania italiană a anunțat că de la acest terminal va lansa o conexiune feroviară zilnică către Torino ce deservește în mare parte producătorul austriac de sticlă industrială AGC Flat Glass Europe care a creat un joint-venture cu Green Line Advanced Systems and Service.

Lannutti va lansa o ruta intermodală între Belgia și Italia

Scopul companiei italiene este de a transfera un sfert din volumele de marfă transportată pe acestă rută, de pe rutier pe feroviar. Într-o primă fază, Lannutti va începe cu un transport săptămânal, însă planul este de a ajunge la șase transporturi pe săptămână. Compania piemonteză a obținut prelungirea concesiunii Dry Port Charleroi pentru încă zece ani și a anunțat investiții viitoare.

VEZI ȘI: Arcese și-a extins serviciile intermodale între Germania și România

Decizia Lannutti de a introduce o rută intermodală între Belgia și Italia, adică între nordul și sudul Europei, vine în contextul în care Austria a anunțat introducerea de noi puncte de control pe toată zona de graniță cu Italia, fapt ce va crește timpii de așteptare în punctele de trecere, în special pasul Brenner.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button