Știri

Temeri privind întârzierea lansării camionului electric Tesla

Temeri privind lansarea camionului electric Tesla, pe fondul problemelor economice semnificative cu care se confruntă gigantul auto american.

Noile fabrici Tesla din Berlin (Germania) și Austin (USA) pierd miliarde de dolari din cauza lipsei continue de componente și a întreruperilor din China.

Temeri privind întârzierea lansării camionului electric Tesla

Din acest motiv, CEO-ul Tesla a anunțat că firma pe care o conduce nu va introduce niciun model nou în 2022, explicând că fabricile gigantului auto american din întreaga lume au „o tonă de cheltuieli și aproape nicio producție”.

VEZI ȘI: Apotea utilizează camioane electrice Einride pentru transportul de colete

Potrivit unei actualizări trimestriale din 2021, lansarea camionului electric Tesla a fost deja decalată pentru 2022. Mai mult, în primăvara lui 2022, Tesla a deschis rezervările pentru acesta.

Surprins în teste premergătoare producției

Pe 14 iunie, camionul lui Elon Musk a fost surprins pe o autostradă din California, în teste premergătoare producției. Acest lucru demonstrează că dezvoltarea și testarea camionului sunt în curs de desfășurare. Intrarea în producție a lui Tesla Semi este complet necunoscută, mai ales din cauza lipsei de componente și a problemelor imprevizibile ale lanțului de aprovizionare.

Camionul electric cu baterii Tesla va fi propulsat de patru motoare electrice identice cu cele care echipează modelul Tesla Model 3 și va avea un timp de accelerație de la zero la 100 de km/h de cinci secunde.

Tesla Semi este programat să intre în producție în 2023, prețul pentru modelul de bază (autonomie 480 kilometri) plecând de la 143.000 de euro (150.000 de dolari).

Din aceeași categorie...

Back to top button