Lanțul cinematic Volvo Trucks evidențiat în filmul ‘The Flying Passenger’

Lanțul cinematic Volvo Trucks evidențiat în filmul ‘The Flying Passenger’

Performanțele lanțului cinematic Volvo Trucks, ce include I-Shift Dual Clutch, au fost puse în evidență în cadrul unui nou test extrem din seria Live Test.

Filmul “The Flying Passenger”, în care șoferul un camion Volvo FH echipat cu motorul D13 actualizat și I-Shift Dual Clutch a trebuit să mențină o viteză constantă într-o trecătoare montană din Croația pentru ca parapantistul tractat să rămână în aer, pune în evindeță performanțele remarcabile ale lanțului cinematic Volvo Trucks.

Și, pentru ca totul să fie cât mai spectculos, Volvo Trucks a adăugat puțină dramă testului conceput pentru a demonstra manevrabilitatea și performanța lanțului său cinematic. Rezultatul? Prima cascadorie din lume în care apar un camion și un parapantist respectiv prima dată când un camion a tractat un parapantist pe sub un pod rutier.

Lanțul cinematic Volvo Trucks evidențiat în filmul ‘The Flying Passenger’

Traseul sinuos din Alpii Dinarici (Croația) pe deasupra căruia a fost tractat parapantistului a înclus și trecerea pe sub un pod rutier. Trecerea printr-un spațiul îngust, ca cel de sub pod, necesită extrem de multă precizie din partea șoferului și o viteză de mers constantă.

Condusul în trepte de viteză superioare și asigurarea schimbării line a treptelor de viteză sunt factori importanți pentru eficiența consumului de combustibil. I-Shift Dual Clutch permite un condus lin, menținând treptele de viteză superioare și turații reduse.

Staffan Wendeberg, Product Manager pentru Volvo FH la Volvo Trucks

Pe lângă o productivitatea sa crescută, I-Shift Dual Clutch oferă schimbări ale treptelor de viteză fără întreruperea transmiterii cuplului, atunci când acestea se produc în condiţii de drum dificile, lucru scos în evidență în cadrul Live Test ‘The Flying Passenger’.

VEZI ȘI: Franța susține inființarea unei agenții antidumping la nivel european

Șoferul camionului din „The Flying Passenger” este Louise Marriott, din Noua Zeelandă iar parapantistul este francezul Guillaume Galvani. Testul realizat de Volvo Trucks a fost filmat în Alpii Dinarici din Croația pe durata mai multor zile, pe drumuri cu circulație închisă și sub strictă supraveghere.

„The Flying Passenger” este cel mai recent film din seria Live Test de la Volvo Trucks. Printre succesele de talie mondială apărute anterior se numără „The Epic Split”, „The Hamster Stunt” și „Look Who’s Driving”. În total, seria Live Test a avut peste 100 de milioane de vizionări pe YouTube.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker