GreenZoneTop News

LC3 Trasporti a cumpărat 30 de camioane electrice eActros 600

LC3 Trasporti este prima companiei din Italia care va avea în flotă camioane electrice Mercedes-Benz eActros 600.

Prezentat în premieră mondială în versiune de serie la început de octombrie, la Hamburg, noul Mercedes-Benz eActros 600 va ajunge în flota companiei italiene LC3 Trasporti.

Mai exact, în octombrie 2022, furnizorul italian de servicii logistice și transport din Gubbio a semnat un acord-cadru, primul din Italia, pentru achiziția de camioane electrice eActros 600 pentru transportul de linie greu. Pe 13 noiembrie, acordul s-a materializat prin achiziția a 30 de unități eActros 600. Acesta a coincis cu începerea comercializării pe piața europeană.

LC3 Trasporti activează în sectorul transportului rutier din 2009. În prezent, flota sa are peste 200 de vehicule, dintre care 95% sunt echipate cu propulsie 100% sustenabilă, o mare parte dintre acestea fiind deja în circulație.

Odată cu lansarea noului eActros 600, Daimler Truck marchează debutul comercializării de camioane electrice cu baterii pentru distanțe lungi. Pachetul de 3 baterii cu o capacitate totală instalată de 621 kWh și noua axă electrică mai eficientă permit modelului să parcurgă până la 500 km fără reîncărcare intermediară.

VEZI ȘI: ABB sprijină Scania cu soluții de încărcare pentru camioane electrice

„Datorită colaborării cu Daimler Truck Italia, putem conta pe autotractoare complet electrice capabile să parcurgă distanțe medii/lungi fără opriri intermediare”, a subliniat Michele Ambrogi, președintele LC3 Trasporti.

În 2017, compania a primit „Medaglia Presidente della Repubblica” (Medalia Președintelui Republicii) pentru viziunea sa durabilă în domeniul transportului de marfă, o recunoaștere a angajamentului și a parcursului său ecologic.

Până în 2030, producătorul german de camioane din Wörth va avea un portofoliu complet de produse neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, cu vehicule care variază de la distribuția grea și regională la cea pe distanțe lungi.

Din aceeași categorie...

Back to top button