ȘtiriTop News

Legea privind amnistia pentru diurnă, promulgată de președinte

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul care promulgă legea privind amnistia fiscală a companiilor de transport pentru diurnă (PL-x 583/07.12.2021).

Cel mai probabil, legea va fi publicată mâine în monitorul Oficial, moment din care va intra în aplicare. Legea va pune capăt controalelor ANAF, care a reconsiderat în multe cazuri diurna ca venit de natură salarială impozabil.

Legea privind amnistia pentru diurnă, promulgată de președinte

Astfel, multe companii de transport scapă de amenințarea falimentului, din cauza plăților retroactive pentru perioada de după 1 iulie 2015. Legea se va aplica, fără discriminare, și companiilor care au acționat în instanță reîncadrarea diurnelor ca venituri de natură salarială și au pierdut.

În plus, inspectorii fiscali nu vor mai putea reîncadra diurnele ca și venituri salariale, ci doar de inspectorii de muncă.

VEZI ȘI: Salariul minim din Germania ajunge la 12 euro pe oră

Legea privind amnistia pentru diurnă permite acordarea de indemnizații de delegare sau de detașare neimpozabile în limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă, prin hotărâre a Guvernului, pentru personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, în limita a 3 salarii de bază corespunzătoare locului de muncă ocupat.

”Plafonul aferent valorii a 3 salarii de bază corespunzătoare locului de muncă ocupat se calculează prin raportarea celor 3 salarii la numărul de zile lucrătoare din luna respectivă, iar rezultatul se multiplică cu numărul de zile din perioada de delegare/detaşare/desfăşurare a activităţii în altă localitate, în ţară sau în străinătate”, se arată în text.

Din aceeași categorie...

Back to top button