Camioane

Legendarul Mercedes-Benz Unimog a împlinit 70 de ani

Mercedes-Benz Unimog, legendarul model utilitar produs de Daimler, care „și-a dovedit atuurile de multe sute de mii de ori”, a împlinit 70 de ani.

Prima apariție a lui Unimog a avut loc în vara anului 1950 la Frankfurt în cadrul Deutschen Landwirtschaftsgesellschaft, iar managerii Boehringer Bros., cu sediul la Göppingen, au realizat că produsul lor are potențialul să devină un adevărat succes.

Legendarul Mercedes-Benz Unimog a împlinit 70 de ani

În acel moment, compania a decis că este nevoie de o investiție importantă, mai ales că livrările de motoare de la Daimler-Benz nu era garantate în totalitate, ținând cont că producătorul german se bucura de un succes de piață major în perioada boom-ului economic postbelic.

Iar dacă motoarele ar fi fost introduse într-un vehicul, atunci era de preferat ca Daimler să o facă pe mașinile proprii.

La negocieri au participat doi reprezentanți ai Daimler-Benz AG și cei șase acționari ai companiei Boehringer. Printre aceștia se număra Albert Friedrich, părintele Unimog, precum și Rolf și Werner Boehringer.

VEZI ȘI: Noile camioane Volvo facilitează luarea deciziilor corecte de către șoferi

Discuțiile privind preluarea Unimog începuseră deja la 5 septembrie 1950. În timpul acestor discuții, Daimler-Benz a făcut o declarație scrisă cu privire la intenția de a prelua Unimog cu toate drepturile și obligațiile. Negocierile au fost încheiate la 27 octombrie 1950.

Legendarul Mercedes-Benz Unimog a împlinit 70 de ani

În tot acest timp, compania din Stuttgart a făcut toate pregătirile necesare pentru ca dezvoltarea tehnică să aibă succes, iar vânzările să fie la un nivel bun. Mai mult, a fost stabilită chiar și o rețea de vânzări la nivel mondial, iar în cei 70 de ani de existență, Mercedes-Benz a comercializat peste 380.000 de unități Unimog în diferite versiuni.

Din aceeași categorie...

Back to top button