Letterbox italienesc cu sediu social în România acuzat de evaziune fiscală în Italia

Letterbox italienesc cu sediu social în România acuzat de evaziune fiscală în Italia

Un letterbox italienesc cu sediu social în România este acuzat în Italia de evaziune fiscală în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, scrie piacenzaonline.info.

Guardia di Finanza din Fiorenzuola d’Arda, o comună din Provincia Piacenza, a descoperit că firma “italieneasă” de transport rutier avea sediul social în România, unde legislația fiscală este deosebit de favorabilă, dar funcționa exclusiv în Italia.

Gestionată numai de cetățenii italieni, compania de transport rutier s-a folosit de această metodă pentru a evita plata contribuțiilor sociale și a TVA-ului în Italia, acesta fiind un cazul clasic de companie de tip letterbox.

VEZI ȘI: Atenție! Franța a introdus o nouă generație de camere radar multifuncționale

Deoarece timp de mai mulți ani compania a omis să plătească contribuțiile sociale pentru șoferii angajați, respectiv să-și declare veniturile, fiscul italian a calculat un prejudiciul la aproape 10 milioane de euro, din care 2.7 milioane de euro reprezintă evaziune fiscală pentru neplata TVA-ului, iar restul de peste 7 milioane de euro pentru neplata contribuțiilor sociale.

Potrivit publicației piacenzaonline.it, investigațiile s-au desfășurat atât în Italia, cât și în România, unde, cu ajutorul autorităților române, fiscul italian a putut demonstra că este vorba despre o companiei de tip letterbox.

Împotriva administratorului companiei a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de evaziune fiscală, care vizează atât neplata impozitelor pe venit, cât și neplata TVA-ului.

În plus, Guardia di Finanza a pus sechestru pe bunurile și activele companiei echivalente cu prejudiciul creat.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Avatar

    afaceri putrede

    24/07/2019 at 12:09 AM

    Afaceri putrede la mijloc.Mai e de mirare cum sau ajuns unii..Potrivit declaratiei de avere Petricu Cristian Alexe a luat imprumutat in anul 1990 suma de 15.000 $ (dolari)de la Sanpaolo Bank.Cine sa-ti dea 15.000 $ im 90 ????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.