TehnologieTop News

LG Energy Solution va furniza baterii celor de la Nikola

LG Energy Solution va furniza baterii producătorului american de camioane electrice cu hidrogen Nikola, din 2022 până în 2029.

Pe 4 noiembrie, într-un raport al veniturilor din al treilea trimestru, Nikola a anunțat că a semnat pe 20 octombrie un contract de furnizare de baterii pe termen lung cu LG Energy Solution. Compania a păstrat secretă valoarea contractului și cantitatea baterii care urmează să fie furnizate.

LG Energy Solution va furniza baterii celor de la Nikola

Fondată în 2015, Nikola a fost considerată de mulți a doua Tesla, odată cu listarea sa la bursa din New York, în iunie 2020. Pe parcurs, compania s-a confruntat cu acuzații grave de fraudă, dar și cu faptul că aceasta exagerează cu tehnologia camioanelor sale electrice cu hidrogen, respectiv a comenzilor.

În prezent, Nikola are o fabrică în Coolidge, lângă Phoenix, Arizona din Statele Unite și are planificată o extindere a facilității pentru a ajunge la o producție de 2.400 de unități pe an până în 2022.

VEZI ȘI: IVECO T-Way câștigă German Design Award

Până la finalul lui 2023, după a doua extindere a fabricii din Coolidge, Nikola și-a propus să aibă produse 20.000 de unități. Camioanele cu hidrogen vor fi produse și în aceeași fabrică. LG Energy Solution operează în prezent o fabrică de baterii în Holland, Michigan, Statele Unite.

În plus, Nikola continuă cu un planul său de dezvoltare a facilității din Ulm, Germania, unde va produce camionul electric cu baterii „Tre” în parteneriat cu IVECO. În prezent, uzina din Ulm are capacitatea de a produce aproximativ 2.000 de camioane anual.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button