BusȘtiri

Licitație de autobuze articulate electrice și troleibuze IMC în România

Licitație pentru 56 de autobuze articulate electrice în Brașov și Timișoara, respectiv 100 de troleibuze IMC în București.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alături de municipalitățile din Brașov și Timișoara au lansat o licitație publică pentru achiziția de autobuze articulate electrice.

Licitație de autobuze articulate electrice și troleibuze IMC în România

Licitația se referă la un total de 56 de autobuze electrice articulate – 12 pentru Brașov și 44 pentru Timișoara – care trebuiesc combinate cu 19 stații de încărcare rapidă și cu 56 de stații pentru încărcare lentă peste noapte.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 aprilie 2019. Investiția este finanțată parțial de Uniunea Europeană.

Între timp, Primăria Municipiului București a publicat pe 5 februarie 2019 o licitație pentru achiziția a 100 de troleibuze IMC (In Motion Charging) în valoare de aproximativ 45 de milioane de euro.

Tot în România, o altă licitație publică este în desfășurare pentru achiziția a 51 de autobuze electricede 12 metri, care vor fi distribuite în patru orașe (Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești). Inițial termenul limită pentru prezentarea ofertelor a fost 17 ianuarie 2019, însă ulterior a fost prelungit până pe 12 martie 2019.

VEZI ȘI: Solaris livrează 25 de autobuze electrice Urbino 12 în orașul polonez Katowice

Primele autobuze electrice (un total de 41 de unități) din România au fost livrate de Solaris municipalității din Cluj-Napoca, aceasta fiind cea mai mare flotă de autobuze electrice Urbino 12 operată în Europa.

56 de autobuze articulate electricede 18 metri licitate în România
Licitația lansată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice împreună cu cele două municipalități (Brașov și Timișoara) prevede o investiție totală de circa 39 milioane de euro. Vehiculele care fac obiectul licitației sunt autobuze electrice cu lungimea de 18 metri.

Primul lot constă în furnizarea a 12 autobuze electrice care vor circula în Brașov, un oraș cu 300 de mii de locuitori situat la mai puțin de 200 de kilometri nord de București. Autobuze vor fi livrate împreună cu un total de 16 stații de încărcare, dintre care 4 pentru încărcare rapidă și 12 pentru încărcarea lentă peste noapte în depou.

44 de autobuze electrice la Timișoara
Al doilea lot al licitației de autobuze articulate electrice este de 44 de unități, care vor deveni parte a flotei de transport public din Timişoara.

De asemenea, acestea vor trebui livrate cu 44 de stații de încărcare lentă și 15 stații de încărcare rapidă.

100 de troleibuze IMC de 12 metri la București
Primăria Municipiului București și-a arătat intenția de a cumpăra prin fonduri europene 100 de troleibuze IMC de 12 metri cu o autonomie de minim 20 de kilometri fără a fi conectate la rețeaua de contact.

Licitație de autobuze articulate electrice și troleibuze IMC în România

Aceste vehicule vor fi utilizate în zonele suburbane ale capitalei. Durata contractului va fi de 24 de luni, însă ofertanții care vor propune livrarea mai multor troleibuze în primul an al contractului vor primi puncte suplimentare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 aprilie 2019, iar evaluarea ofertelor se va face până la data de 15 septembrie 2019.

Din aceeași categorie...

Back to top button