Liderii mondiali discută despre trecerea la un sistem de transport fără combustibili fosili

Liderii mondiali discută despre trecerea la un sistem de transport fără combustibili fosili
Pe 22 mai 2018, Scania va fi gazda Sustainable Transport Forum 2018, eveniment în cadrul căruia se va discuta despre trecerea la un sistem de transport fără combustibili fosili.

Sustainable Transport Forum 2018 va aduce sub același acoperiș câțiva dintre cei mai influenți lideri ai lumii și factori de decizie.

Liderii mondiali discută despre trecerea la un sistem de transport fără combustibili fosili

Printre cei mai importanți vorbitori se numără fostul vicepreședinte american Al Gore și fostul secretar executiv al ONU privind schimbările climatice, Christiana Figueres.

Forumul va fi condus de profesorul Johan Rockström, unul dintre cei mai importanți cercetători din lume în probleme de durabilitate.

Deoarece sectorul transporturilor reprezintă o parte semnificativă a emisiilor globale de gaze cu efect de seră, Rockström va promova, alături de vorbitorii și reprezentanții guvernelor, orașelor, organizațiilor internaționale, industrie, mediul academic și societății civile, discuții privind definirea unei direcții clare pentru un transport durabil.

Odată cu creșterea urbanizării, respectiv a dezvoltării sociale și economice, nevoia de a transporta persoane și bunuri crește.

Pe de altă parte, progresele înregistrate în industria transporturilor vor contribui la atingerea multor obiective de dezvoltare durabilă.

Forumul va discuta despre ceea ce este necesar pentru a trece la un sistem de transport fără combustibili fosili până cel târziu 2050, și care este viteza de schimbare necesară.

VEZI ȘI: NGVA Europe: Abordarea “well-to-wheel” poate accelera trecerea la un transport decarbonizat

Oportunitățile de schimbare disponibile deja și acum vor fi, de asemenea, un subiect de discuție.

În 2016, Scania a găzduit primul Forum pentru transport durabil pentru a-și sublinia angajamentul de a conduce trecerea către un sistem de transport fără fosile.

Un punct interesant al discuțiilor îl va fi cel despre oportunitățile de schimbare ce sunt deja disponibile pe piață (gaz natural și electric).

Este pentru a doua oară când Scania este gazdă Sustainable Transport Forum, fapt ce subliniează angajamentul companiei suedeze de a conduce trecerea către un sistem de transport fără combustibili fosili.

Follow #infotrucker