LogisticaȘtiri

Lidl se bazează pe cea mai mare flotă Iveco Stralis Natural Power din Italia

Client al grupului CNH Industrial prin marca Iveco, compania LC3 va furniza servicii de transport și logistică lanțului multinațional de magazine Lidl, cu o flotă de 15 camioane Stralis Natural Power echipate cu propulsoare Euro VI, ce funcționează cu gaz natural lichefiat (LNG) produse de compania soră a grupului italian, FPT Industrial. Acest nou parteneriat consolidează pozitia grupului CNH Industrial ca lider european pe segmentul vehiculelor propulsate de motoare LNG fiind totodată un pas important în promovarea acestui tip de vehicule comerciale.

Începând din 2015, Lidl Italia va opera prin rețeaua sa națională, ce cuprinde 570 de puncte de vânzare, o flotă de de 15 camioane Stralis Natural Power Euro VI alimentate cu gaz natural lichefiat (LNG). Camioanele sunt dotate cu propulsorul Cursor 8 LNG Euro VI produs de FPT Industrial, trenul de rulare fiind produs tot în cadrul grupului italian.

Lidl se bazează pe cea mai mare flotă Iveco Stralis Natural Power din Italia

Operarea camioane va fi gestionată de LC3, specialistul în logistică și transport cu temperatură controlată. Cele 15 vehicule ce vor opera pentru Lidl Italia sunt parte a unei achiziții importante de 50 de unități Stralis Euro VI GNL, făcută în luna septembrie de compania LC3.

Considerat a fi unul dintre cei mai curați „carburanți” de pe piață, avantajele exploatării unui camion cu propulsie pe gaz natural lichefiat sunt numeroase în ceea ce privește protejarea mediului și profitabilitate.

Față de motorină, gaze naturale reduc semnificativ impactul global al unui vehicul asupra mediul înconjurător, acestea emanând în aer cu 95% mai puține emisii de particule, cu 35% ma puține emisii de NOx și cu 10% mai puține emisii de CO2. De asemenea, în comparație cu vehiculele cu propulsie clasică, cele ce funcționează cu gaz natural lichefiat au costuri de exploatare cu 20% mai mici.

Din aceeași categorie...

Back to top button