Limitarea tranzitului camioanelor a generat din nou cozi kilometrice în pasul Brenner

Limitarea tranzitului camioanelor a generat din nou cozi kilometrice în pasul Brenner
Sărbătoarea de Rusalii în combinație cu limitarea tranzitului camioanelor în Tirolul austriac a generat pe 22 mai 2018 o coadă de camioane de aproximativ 70 km pe autostrada A22, între Bolzano și Sterzing.

Asociațiile de transport din Italia cer din nou intervenția guvernului italian și Uniunii Europene privind situația din pasul Brenner, după ce la începutul acestei săptămâni s-a format o coadă de camioane pe zeci de kiloemtri pe A22.

Limitarea tranzitului camioanelor a generat din nou cozi kilometrice în pasul Brenner

În dimineața zilei de 22 mai 2018, o coloană de camioane formată între Bolzano și Sterzing (lungime aprox. 70 km) a blocat prima bandă a autostrăzii A22, iar în după-amiaza aceleiași zile, compania de autostrăzi raportând situații similare între San Michele și Neumarkt, respectiv Bolzano Sud și Chiusa Valgardena.

Aceasta a fost o consecință a sărbătorii de Rusalii, combinată cu limitarea tranzitului camioanelor impusă de Austria în pasul Brenner, valabilă până pe 24 mai 2018, care permite trecerea a doar 300 de camioane pe oră pe tronsonul de autostradă din Tirolului austriac.

Iar, asta nu este tot. Începând de luni, 28 mai 2018, până miercuri, 30 mai 2018, va intra în vigoare o nouă limitare a tranzitului de camioane pe zona de autostradă din Tirolului austriac.

VEZI ȘI: Una din ultimele Scania PGR produse la Zwolle a ajuns la Stummel Trans

În urma acestei situații, Conftrasporto a intervenit, reiterând din nou guvernului italian să intervină pe lângă Austria pentru a anula dispoziția privind limitarea tranzitului camioanelor.

În ciuda protestelor venite din partea italienilor, dar și intervenției comisarului european Violeta Bulc, guvernul austriac nu intenționează să anuleze prevederea.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.