Lipsa locurilor de parcare pentru camioane duce la accidente tragice, arată un studiu al VEDA

Lipsa locurilor de parcare pentru camioane duce la accidente tragice, arată un studiu al VEDA
Un studiu efectuat de Asociația Parcărilor de autostradă din Germania (VEDA) arată că lipsa locurilor de parcare de-a lungul autostrăzilor din Germania costă, în fiecare an, multe vieți omenești.

La nivel național mai este nevoie de cel puțin 31.000 de locuri de parcare, iar faptul că parcările actuale sunt pline crează numeroase probleme, care în final se pot transforma în accidente rutiere.

Lipsa locurilor de parcare pentru camioane duce la accidente tragice, arată un studiu al VEDA

Alexander Ruscheinsky, președinte de onoare al VEDA, a scos în evidență problemele care duc la accidente rutiere pe autostrăzile din Germania.

Astfel, în urma unui studiu efectuat de VEDA una dintre cauzele care duc la accidente este parcarea camioanelor pe banda de urgență. Potrivit VEDA, în ultimii cinci ani au existat cel puțin 13 astfel de accidente rutiere la nivel național, având ca rezultat un total de 16 morți.

Transportul rutier de mărfuri a crescut mult în ultimii ani și acest trend se va păstra și în următorii ani, ceea ce face ca lipsa locurilor de parcare pentru camiaone să ducă la o creștere a numărului de accidente.

O altă problemă scoasă în evidență este că în condiții imroprii de parcare, șoferul nu poate efectua timpul de repaus în condiții de siguranță și nu se poate reface în condiții optime după perioada de condus.

VEZI ȘI: Din 2028, sistemul de asistență la virare devine obligatoriu pe camioane

De asemenea, VEDA spune că este mai mult decât necesar să se creeze o infrastructură digitală în care să fie incluse toate parcările de pe autostradă și care să informeze șoferii despre numărul de locuri de parcare disponibile, despre facilitățile existente acolo sau unde este cel mai apropiat loc de parcare față de poziția în care se află.

Construcția unor parcări este reglementată în prezent de numeroase legi și este foarte complicat să demarezi un astfel de șantier se mai arată în studiul respectiv, VEDA solicitând guvernului german și Ministerului Transportului (BMVI) să facă din asta o prioritate națională.

În 2019 sunt prevăzute pentru inaugurare un minim de 3.000 de locuri de parcare pentru camioane pe autostrăzile din Germania.

Follow #infotrucker