SportTop NewsTruck Racing

Lista completă a piloților din sezonul 2023 al Goodyear FIA ETRC

Goodyear FIA ETRC a dezvăluit lista completă a piloților și echipelor înscrise în sezonul 2023, care va debuta pe 20 -21 mai la Misano, Italia.

Lista piloților din sezonul 2023 al Goodyear FIA ETRC conține 13 nume, în fruntea acesteia afându-se Norbert Kiss, de patru ori campion Goodyear FIA ETRC, la volanul unui MAN al echipei Reveśz Racing. După ce a câștigat ultimele două titluri la rând, maghiarul și-a propus tripla în 2023.

Lista completă a piloților din sezonul 2023 al Goodyear FIA ETRC

Unul dintre principalii rivali ai lui Kiss din ultimele două sezoane, Jochen Hahn, va fi hotărât să recucerească titlul pe care l-a câștigat ultima dată în 2019. Camionul lui Hahn a părut în formă bună la testul recent de pe circuitul din Most și cu siguranță va duce lupta cu Kiss.

Germanul Sascha Lenz va concura cu un nou camion. După ce anul trecut a ratat poziția secundă în campionat cu 10 puncte în fața rivalului Jochen Hahn, Lenz va fi motivat să treacă înaintea conaționalului său în acest sezon.

Pilotul spaniol Antonio Albacete, un veeteran al curselor de camioane, revine pe circuit cu un camion MAN nou-nouț. Albacete a obținut o victorie și mai multe podiumuri în sezonul 2022 și își va folosi toată experiența în acest an pentru a lupta pentru mai multe victorii cu TSport Bernau.

După ce a terminat pe locul doi în Promoter’s Cup în 2022 și pe locul șase la general, Jamie Anderson va concura în acest an la categoria generală. El a avut un parcurs puternic în 2022, obținând 4 victorii la general și va fi cu siguranță unul din piloții de urmărit în acest sezon.

Lista completă a piloților din sezonul 2023 al Goodyear FIA ETRC

Steffi Halm revine cu echipa germană Schwabentruck. Halm a urcat o dată pe podium în 2022 și va dori să devină din nou o obișnuiță a podiumului ETRC în acest an.

André Kursim, pilotul de la Don’t Touch Racing a obținut o victorie dulce în ultima rundă din 2022 și va viza adăugarea de noi victorii în acest sezon.

Lista piloților Goodyear FIA ETRC 2023: Steffen Faas vizează mai multe podiumuri

Pilotul german Steffen Faas, va fi un mare favorit în Promoter’s Cup. Pilotul de la Tankpool24 a obținut 10 podiumuri și o victorie anul trecut și va tinde spre glorie în acest sezon. În misiunea sa, acesta va trebui să se lupte cu pilotul portughez și campionul în exercițiu al serie franceze de curse de camioane, José Eduardo Rodrigues, și colegul său de la Scania, Clemens Hecker, amândoi urcând pe podium în 2022.

VEZI ȘI: Acitoinox prezintă la Misano cel mai recent proiect al său bazat pe DAF XG+

Spaniolul Luis Recuenco reintră pe lista piloților ETRC pentru un sezon complet, însă nu va mai concura pe MAN. Pilotul britanic John Newell, care a participat la două evenimente anul trecut, va efectua un sezon complet în acest an și își propune să devină un obișnuit al podiumului în Promoter’s Cup.

O nouă echipă în paddock în acest sezon va fi British Taylors Trucksport Racing Team. După ce a concurat în campionatul britanic în ultimii cinci ani, Mark Taylor își va folosi experiența pentru a-și provoca colegii din categoria Chrome pentru podiumuri.

Goodyear FIA ETRC 2023 debutează pe Circuitul Mondial Marco Simoncelli Misano din Italia, pe 20 – 21 mai, cu primele patru curse ale sezonului.

Lista completă a piloților din sezonul 2023 al Goodyear FIA ETRC

Din aceeași categorie...

Back to top button