Util

Lista actualizată a rampelor pentru îndepărtarea gheții de pe camion din Germania

Asociația germană a transportatorilor BGL a pregătit lista actualizată a rampelor pentru îndepărtarea gheții de pe plafonul camionului.

Lista conține adresele a 51 de rampe pentru îndepărtarea gheții de pe camion din Germania, dintre care 49 sunt disponibile permanent. Raportat la suprafața și rețeaua extinsă de autostrăzi, numărul rampelor este unul extrem de mic.

Lista actualizată a rampelor pentru îndepărtarea gheții de pe camion din Germania

Conform Regulamentul privind circulația rutieră (StVO) din Germania, paragraful 1, șoferul este obligat să-și curețe vehiculul de zăpadă și gheață, acesta fiind pasibil de amendă sau, în funcție de gravitatea incidentului, se poate ajunge chiar la închisoare.

Pe lângă cele 51 de rampe din Germania s-au adăugat șapte puncte din Austria, situate doar în Tirol. În Polonia, țara cu cele mai multe camioane din Europa, are o singură rampă, la stația BP din Stobierna, pe drumul S19.

VEZI ȘI: Camioanele din România au generat 6% din taxele de drum din Belgia

Lista are patru coduri de culoare: verde, galben, albastru și portocaliu. Culoarea verde indică rampele disponibile în Germania, cea galbenă indică rampele închise temporar sau cu un statut incert, culoarea albastră este indică rampele din Austria, iar portocaliul indică singura rampă din Polonia.

În listă au fost indicați și managerii rampelor, adresele exacte ale acestora, drumurile din apropiere, direcțiile din care se intră în acestea, numele landului și eventualele date de contact.

Unele dintre rampe sunt amplasate în sediul unor companii private de transport. Cu toate acestea, așa cum au indicat creatorii listei, chiar și acestea urmează să fie disponibile terților și chiar să le ofere asistență. Astfel, n-ar trebui să existe nicio problemă cu intrarea unui camion aparținând unei alte companii.

Lista poate fi descărcată de aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button